Doporučujeme

Mozzarella v balíčku

Mozzarella v balíčku | foto: Apetit

Mozzarella v balíčku

Sněhobílý sýr se stal téměř synonymem italské kuchyně. Základními znaky mozzarelly jsou pružnost a mimořádně čistá, jemná chuť.

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 30 minut smažení

* 8 plátků bílého toustového chleba bez kůrky
* 250 g mozzarelly, nakrájené na plátky a pak na proužky
* 150 ml plnotučného mléka
* 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, nejlépe typu 00
* 1 velké vejce
* sůl a pepř na dochucení
* olivový olej na hluboké smažení
* chilli nebo jiná zajímavá hotová rajčatová omáčka k podávání

Mezi dva plátky chleba vložte proužky sýra; volný ponechte jen malý okraj. Hodně stiskněte, aby se kraje pokud možno spojily – to právě jde dobře s gumovitým bílým toustovým chlebem. Mléko vlijte do hlubokého talíře, mouku nasypte do druhého a vejce rozšlehané se solí a pepřem do třetího. Olej rozehřejte v hlubším kastrůlku. Sendvič krátce namočte v mléce, důkladně obalte v mouce a nakonec namočte ve vejci. Smažte v tukové lázni dozlatova. Do mističek připravte omáčku k namáčení a ihned podávejte.

OCHUTNEJTE TAKÉ

Mozzarella s ančovičkami a červenou řepouMozzarella s ančovičkami a červenou řepou
Rychlé mexické závitkyRychlé mexické závitky
Smažená mozzarella na listovém salátuSmažená mozzarella na listovém salátu


  • Vybrali jsme pro Vás