Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Nové recepty na dorty, zákusky a jiné pamlsky

Jak upéct dort, zákusek nebo jinou sladkost? Poradíme Vám, máme pro Vás připravené recepty na dorty a zákusky všech druhů a chutí.

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

24.6.2016  0:33
Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už dochází nápady na jejich možné úpravy. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty na jahodové...  celý článek

Zdravé vitariánské mlsání: nanuky, čokoládový dort a avokádové koláčky

4.6.2016  0:26
Pod pojmem vitariánská (syrová) strava se lidem často vybaví zejména saláty a čerstvá zelenina a ovoce. Ale i vitariáni umí příjemně osladit život sobě i svým blízkým dobrotami, ve kterých není...  celý článek

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12.5.2016  0:21
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených dovolenkových destinací, ze kterého na vás dýchne pohoda přímořských letovisek. Pro to správné kouzlo si...  celý článek

Oslaďte maminkám jejich svátek: minidortíčky, cheesecake i snadný piškot

8.5.2016  0:14
Druhá květnová neděle je již tradičně věnována oslavě matek a jejich mateřské lásky a péče. Oslaďte své mamince nebo babičce dnešní den dortem nebo sušenkami upečenými s láskou. Jednoduchý...  celý článek

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí...  celý článek

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27.2.2016  0:49
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr. Připravte si krevetový salát se zálivkou z pomerančů, nevařenou polévku z mrkve a pomerančové...  celý článek

Palačinky, jak je neznáte: z ovesných vloček, chia semínek a banánů

20.2.2016  0:38
Palačinka je díky své nekonečné variabilitě vděčným jídlem. Fantazii se meze nekladou jak ve složení samotného těsta, tak při vymýšlení chutných slaných i sladkých náplní. Vyzkoušejte tři...  celý článek

Redaktorka vyzkoušela superpotraviny na vlastní kůži. Zázrak se nekonal

5.2.2016  0:00
Tři, dva, jedna, teď. Zavírám oči, polykám. Vypadá to jako voda ze zatuchlého rybníku plného žabinců, ale chuť je ještě odpudivější. Však se tomu říká žabí hněv. Pije to kdekdo, tak je třeba to...  celý článek

Trendy v jídle v roce 2016: skandinávská kuchyně, raw i kvašené výrobky

27.1.2016  0:38
Jaké typy restaurací a jídel budou letos populární? Jakým směrem se ubírají nápady na nové podniky, kde máme mezery, co budeme žádat od výrobců? Zeptali jsme se odborníků v oblasti gastronomie,...  celý článek

Hlídat éčka na obalech člověka nezachrání, varuje autorka Doby jedové

22.1.2016  4:26
Svými názory provokuje mnohé odborníky. Často jde proti letitým pravdám lékařů, expertů z potravinářského průmyslu i dietologů. Profesorka Anna Strunecká, někdejší šéfka katedry fyziologie a...  celý článek

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16.1.2016  0:55
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné misce. Nešetří na aromatických ingrediencích a je tak báječná na zahnání zimních chmur. Nakoukli...  celý článek

Pohoštění na Silvestr: bliny, bruschetty, sýry a všechno možné ve slanině

29.12.2015  0:10
Českou silvestrovskou klasikou jsou chlebíčky a jednohubky, proč se ale neinspirovat i zahraničními dobrotami třeba z Anglie, Itálie, Francie či Ruska? Dají se snadno zobat jednou rukou, jsou...  celý článek

Cukroví ve vašem šálku: káva s chutí po rumu a kokosu a vánoční punč

27.12.2015  0:32
K vánočním svátků nepatří jenom cukroví, ale i teplé kořeněné nápoje, které jeho roli dezertu nebo svačinky klidně zastanou. Přinášíme tipy na lahodné zahřátí s punčem, svařákem, kávou a teplým...  celý článek

Upečte si vánočku. Je výborná a symbolizuje, jak rodina drží pospolu

22.12.2015  11:25
Ať už máte všechno na Vánoce nachystané, nebo ne, je nejvyšší čas upéct si poctivou domácí vánočku. Provoníte si s ní celý byt a budete mít dokonalou snídani, svačinu i zákusek ke kávě. A...  celý článek

Cukroví bez mouky, cukru a pečení. Raw strava míří letos i na sváteční stoly

18.12.2015  0:37
Syrová (anglicky raw) strava se u nás těší stále větší popularitě. Letošním hitem je raw vánoční cukroví, které je chutné i bez mouky, bílého cukru a hlavně bez vystávání u trouby a čekání na...  celý článek

Aňa Geislerová: Střílím naslepo, dělám chyby, ale nejsem srab

14.12.2015  0:11
Říká, že by mohla být dobrá advokátka nebo policistka, protože si pamatuje detaily. Svoje povolání však měnit nehodlá, i když její poslední počin tomu trochu nasvědčuje. Herečka Aňa Geislerová...  celý článek

S ketodietou zhubnete rychle, není ale vhodná pro každého. Proč?

11.12.2015  0:00
Zvracení, křeče, ztráta vědomí, nepravidelná činnost srdce. Čerstvá švédská maminka málem zemřela poté, co si během kojení naordinovala přísnou nízkosacharidovou dietu. Takzvaná ketodieta ovšem...  celý článek

Oblíbené cukroví podle Fabešové: rohlíčky a košíčky s čokoládovým krémem

5.12.2015  0:13
Cukrářka Iveta Fabešová se s námi podělila o své oblíbené recepty na vánoční cukroví. Potrpí si hlavně na kvalitní suroviny a máslo v nich rozhodně ničím nenahrazuje.   celý článek

Mrkvový dort a čokodort s řepou jsou lahodné i bez cukru a másla

29.11.2015  0:07
Pokud si myslíte, že zelenina a dorty si nerozumí, britská foodblogerka Ella Woodwardová vás přesvědčí o opaku. Prozradí, jak připravit zdravé zákusky, po kterých se budete olizovat až za ušima.   celý článek

Jednoduchý bezlepkový dezert s ovocem

21.11.2015  10:44
Každý host očekává, že mu nabídnete kávu, ale když přidáte sladký dezert s ovocem, bude mile překvapen. A o to víc, pokud je alergický na lepek, nebo si hlídá kilogramy. Ovoce s kávovou pěnou ho...  celý článek

Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé

17.11.2015  0:11
Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte báječná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní se spoustou zeleniny, kterým dodává chuť typické...  celý článek

Vindaloo a chillibuchta prověří, jestli máte plechovou hubu

15.11.2015  0:54
I když pálivé jídlo není v české kuchyni běžným jevem, chilli papričky si pomalu nacházejí cestu i k Čechům a Češkám. Stále přibývá klání v pojídání nejpálivějších papriček nebo jídel, ale i...  celý článek

Těstoviny jsou jistota. Chutnají v salátu, polévce i sladké

8.11.2015  0:29
Těstoviny jsou v kuchyni díky své variabilitě vděčnou surovinou. Využijete je v salátech, s omáčkou i na sladko. Několik chutných podzimních nápadů připravil šéfkuchař a milovník těstovin Tomáš...  celý článek

Rakvička, větrník, laskonka. Jak upéct nej české zákusky podle Fabešové

25.10.2015  0:18
Jsou to stálice v nabídce českých cukráren, bez kterých si mnozí z nás nemohou představit rodinnou sešlost nebo posezení s kávičkou. Cukrářka Iveta Fabešová se s námi podělila o recepty na...  celý článek

Recepty z první republiky: karbanátky z hub, hovězí na madeiře a omeleta

13.10.2015  0:32
Pozapomenuté chutě z českých kuchyní z dob našich prababiček a pradědečků se rozhodly vzkřísit Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ve své Kuchařce první republiky. Podle nich tehdejší recepty...  celý článek

Dýně vládne podzimnímu vaření: zkuste vynikající koláč i špagety s liškami

11.10.2015  0:54
Každá je jiná, ale jedno mají společné - jsou to výživové a kulinární hvězdy. Obsahují alfa a beta karoteny, známé jako vysoce antioxidační a protizánětlivé látky, vitamín C a E, draslík,...  celý článek

Do luxusních palačinek patří likér i pivo, radí francouzský Crepe Master

1.10.2015  10:12
Připravte si podle slavného francouzského Crepe Mastera Stéphana Solariho palačinky s omáčkou Suzette nebo flambované. Jejich delikátní chuť budete chtít ochutnat znovu a znovu.   celý článek

Co s nadúrodou jablek: božský nepečený dort nebo jablka s marcipánem

27.9.2015  0:20
I největší milovníci jablek začínají být touhle dobou přejedení štrúdlem. Zkuste netradiční recepty z jablek. Nepečený jablečno-mrkvový dort, jablka zapečená s marcipánem a tarte tatin, který...  celý článek

Upečte si irský sladký chlebíček a ozdobte ho zmrzlinou z Guinnesse

19.9.2015  0:55
Dali byste si něco na zub? Vyzkoušejte skvělý irský chlebíček, což je vláčnější příbuzný známého biskupského chlebíčku. Skvělý čepec mu dodá zmrzlina z typicky irského piva Guinness. Recepty nám...  celý článek

Výborné cupcakes s Mimoni a Angry Birds dětem zachutnají a potěší je

12.9.2015  0:06
Pokud vás napadlo osladit nejmenším členům rodiny začátek školního roku, máme pro vás zaručený tip. Rozhodně nešlápnete vedle, pokud jim upečete cupcakes s chutným krémem a vtipným zdobením....  celý článek

Voda, která (ne)zabije chuť dezertu. Pronikněte do tajů aquasommeliérství

8.9.2015  0:10
Červené víno ke zvěřině a bílé k rybě. Jasně, to vědí všichni, ale co voda? Napadlo vás vybrat si k jídlu tu správnou? Takovou, která dezert nezabije, ale podtrhne jeho chuť.   celý článek

Anýz není lékořice, upečte si s ním třeba chutné sušenky

1.9.2015  0:30
Jestli vás vyčerpala vedra a hledáte, kde znovu dobít energii, vyzkoušejte anýz. Tomu vysoké teploty naopak prospěly, protože urychlily začátek zrání jeho plodů, které se sbírají vždy na pomezí...  celý článek

Gratinované ostružiny

29.8.2015  0:25
Díky tomuto dezertu se váš večírek stane legendární záležitostí! Doporučujeme servírovat se šumivým vínem nebo s brandy.  celý článek

Čtenářský recept: Banánové pokušení

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Smažená zmrzlina

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Dort ze zakysané smetany

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.