Doporučujeme

pro iDnes.cz

pro iDnes.cz | foto: Nina Kuhnovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Mini Pavlova

  • 0
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
1,5 hod

Množství
8

4 bílky
180g cukru
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce bílého vinného octu
semínka z vanilkového lusku
špetka soli
domácí šlehačka
ovoce podle vlastní chuti
máta na ozdobení

Nejprve si rozehřejeme troubu na 150°. Mezitím si ušleháme bílky, do nichž postupně přidáme sůl, důkladně prosetý cukr, semínka z vanilkového lusku, škrob a nakonec ocet. Vše důkladně ušleháme do pevné pěny. Tuto pěnu klademe na pečící papír, do tvaru koleček o průměru cca 7 cm. Každé kolečko by mělo být spíše hromádka s ďolíčkem uvnitř. Plech dáme do trouby a sušíme cca 45 min, dokud nám pusinky nezískají narůžovělý nádech. Po vystydnutí na pusinku dáme domácí šlehačku a ozdobíéme ovocem dle vlasntí chuti. Podáváme pokud možno ihned, dokud je pusinka křehká.

Poznámka
Dortík je nejlépe servírovat ihned po nazdobení, dokud si nenatáhne vlhkost. Výborně se hodí k bílému sladkému vínu. Díky ovoci je osvěží, jako dezert po náročném obědě.


  • Vybrali jsme pro Vás