Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Mini Pavlova

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDnes.cz | foto: Nina Kuhnovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1,5 hod

Množství
8

4 bílky
180g cukru
2 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce bílého vinného octu
semínka z vanilkového lusku
špetka soli
domácí šlehačka
ovoce podle vlastní chuti
máta na ozdobení

Nejprve si rozehřejeme troubu na 150°. Mezitím si ušleháme bílky, do nichž postupně přidáme sůl, důkladně prosetý cukr, semínka z vanilkového lusku, škrob a nakonec ocet. Vše důkladně ušleháme do pevné pěny. Tuto pěnu klademe na pečící papír, do tvaru koleček o průměru cca 7 cm. Každé kolečko by mělo být spíše hromádka s ďolíčkem uvnitř. Plech dáme do trouby a sušíme cca 45 min, dokud nám pusinky nezískají narůžovělý nádech. Po vystydnutí na pusinku dáme domácí šlehačku a ozdobíéme ovocem dle vlasntí chuti. Podáváme pokud možno ihned, dokud je pusinka křehká.

Poznámka
Dortík je nejlépe servírovat ihned po nazdobení, dokud si nenatáhne vlhkost. Výborně se hodí k bílému sladkému vínu. Díky ovoci je osvěží, jako dezert po náročném obědě.

Autor:


Zpestřete váš jídelníček
Zpestřete váš jídelníček

Inspiraci a zajímavé recepty najdete na eMimino.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.