OBRAZEM: Co za kávu pod jakým názvem dostanete? - iDNES.cz

OBRAZEM: Co za kávu pod jakým názvem dostanete?

  4:45
Když si objednáte latté, přistane vám na stole snad pokaždé něco jiného. Přísně vzato byste měli pod zkráceným názvem latté dostat jen samotné mléko, i když jste měli na mysli kávu s mlékem. Než oblíbeným mokem oslavíme mezinárodní den kávy, který připadá na 1. října, neuškodí minilekce na téma: co se pod jakým názvem skrývá?

Nejčtenější

Býčí žlázy, jehněčí střeva i telecí slezina. Poznejte skryté chutě světa

Pokrmy z vnitřností jsou u některých národů oblíbenou pochoutkou. Připravují je jako běžné jídlo i na slavnostní tabuli. Někdy tyhle delikatesy spojují také se svými zvyky. Ve Skotsku je třeba...

S halloumi, uzenou makrelou i pohankou. Saláty podle populárních foodblogerek

Jsou svěží, lehké a plné živin – jarní saláty jsou ideálním pokrmem pro přivítání teplých dní. S příchodem tohoto ročního období začala sezona mladé zeleniny, bylinek a čerstvých ingrediencí, které...

Býčí žlázy, jehněčí střeva i telecí slezina. Poznejte skryté chutě světa

Pokrmy z vnitřností jsou u některých národů oblíbenou pochoutkou. Připravují je jako běžné jídlo i na slavnostní tabuli. Někdy tyhle delikatesy spojují také se svými zvyky. Ve Skotsku je třeba...

29. března 2025

S halloumi, uzenou makrelou i pohankou. Saláty podle populárních foodblogerek

Jsou svěží, lehké a plné živin – jarní saláty jsou ideálním pokrmem pro přivítání teplých dní. S příchodem tohoto ročního období začala sezona mladé zeleniny, bylinek a čerstvých ingrediencí, které...

28. března 2025

Ředkvičky, nebo chřest? Trendy jarní zelenina podle kulinárních influencerek

Sezonní zelenina je jedním z největších pokladů, které nám příroda nabízí. Mezi nejoblíbenější patří ředkvičky a chřest, jejichž sezona je tu coby dup. Podívejte se, jak si čerstvost a bohatství...

22. března 2025

Dubajská čokoláda, turecká pasta a nejlepší okurka. NEJ recepty ze sítí

Máloco má tak silný virální potenciál jako recepty. Zejména ty jednoduché, rychlé, ze surovin, které máme běžně doma. Ale také ty, které překvapí nějakým nečekaným použitím ingrediencí nebo jejich...

19. března 2025  15:29

Ochutnali jsme jarní Restaurant Week. Ráj pro každého milovníka dobrého jídla

Začíná jarní edice festivalu Restaurant Week. Potrvá sice až do 19. dubna, ale moc dobře víme, že ty nejlepší podniky bývají brzy vyprodané, zejména ve večerních termínech. Chcete-li navštívit...

16. března 2025

Zázvor postaví na nohy, zlepší zdraví i imunitu a v kuchyni z vás udělá borce

Tato báječná hlíza bývá neprávem opomíjena, přitom v chladných dnech báječně zahřeje a dodá exotický nádech všem vašim kuchyňským kreacím. Také pro zdraví je zázvor skutečným požehnáním.

15. března 2025

První krok k samostatnosti děťátka s metodou Baby-Led Weaning
První krok k samostatnosti děťátka s metodou Baby-Led Weaning

Přechod na pevnou stravu vždy představuje významný milník v životě děťátka i jeho rodičů. Je to období plné objevování nových chutí a získávání...

Velikonoční kuře s nádivkou

Velikonoční kuře s nádivkou

Střední

120 min

Upečte si na slavnostní velikonoční oběd toto lahodné kuře s jarní nádivkou.

Kdo je foodie a jak se jím stát. Gastrotipy pro milovníky dobrého jídla

Všimli jste si? Jídlo už dávno není základní potřebou pro naše přežití, ale stalo se koníčkem, zálibou, nebo dokonce vášní. A právě tak k němu přistupují foodies, tedy lidé, kteří mu propadli...

9. března 2025

Šmigrustovka – Velikonoční polévka plná chutí

Šmigrustovka – Velikonoční polévka plná chutí

Lehké

90 min

Skvělý způsob, jak využít vajíčka a další zbytky z Velikonoc, nebo si naopak připravit poctivý...

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Střední

65 min

Nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte recept podle Aleny Kolaříkové.

Jehněčí hřebínek pod bylinkovou krustou

Jehněčí hřebínek pod bylinkovou krustou

Střední

40 min

Křehké masíčko s křupavou krustou z bylinek. Tuto lahůdku musíte vyzkoušet.

Slaný velikonoční věnec s bylinkovým máslem

Slaný velikonoční věnec s bylinkovým máslem

Střední

20 min

Nadýchané slané pečivo s vůní jarních bylinek.