Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Menu podle Ryb

  14:11aktualizováno  14:11
Lidé narození ve znamení Ryb bývají značně citliví, uzavření, někdy dokonce dávají přednost ústraní, aby měli lepší možnost rozvíjet své četné vlohy daleko od nicotného shonu v klidu a nerušeně. A jací jsou v kuchyni? Jsou považováni za velmi dobré kuchaře a také výborné hostitele. Jednou z jejich předností je schopnost, s níž dokáží vystihnout oblíbené pokrmy svých nejbližších přátel. Další recepty ve znamení zvěrokruhu najdete pod ikonou téma.

Menu podle Ryb

Předkrm: Salát z červené řepy podle uzenáře
Hlavní jídlo: Špagety s dušeným pórkem na smetaně
Moučník: Banánový krém
Salát z červené řepy podle uzenáře
500 g vařené červené řepy, 250 g točeného salámu, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 6 lžic oleje, 3 šalotky, větší dávka jemně krájené petrželky, sůl, pepř
Červenou řepu oloupáme a nakrájíme na plátky, salám rovněž. Cibuli oloupáme a nadrobno rozsekáme. Petrželku propláchneme, utěrkou osušíme a jemně nakrájíme. Ze dvou lžic octa, čtyř lžic oleje, soli a pepře upravíme zálivku, zalijeme jí červenou řepu a necháme ji v zálivce 30 minut odležet. Ze zbytku octa, oleje, hořčice, soli a pepře rovněž umícháme zálivku, nalijeme ji na plátky salámu a dobře promícháme. Pak dáme do středu kulaté mísy salám a obložíme jej salátem z červené řepy. před podáváním salát sypeme jemně krájenou petrželkou a cibulí.

Špagety s dušeným pórkem na smětaně
1000 g pórku, 200 g špaget, 100 g másla, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř
Pórky očistíme a nakrájíme je na malé kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme pórek a na mírném ohni jej necelých 20 minut dusíme. Poté přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a již dále nevaříme. Špagety uvaříme podle návodu ve velkém množství osolené vody adáme okapat. Okapané horké špagety vložíme do větší nahřáté mísy, přelijeme pórkem se smetanou, promícháme a hned podáváme.

Banánový krém
2-3 banány, 250 g měkkého tvarohu, 30 g změklého másla, 2 lžíce mléka, 1 žloutek, 50 g pískového cukru, 1 citrón, 1 bílek, 1/8 l šlehané smetany, 100 g hořké čokolády, 1/4 l mléka, 1 žloutek, 10 g maizeny nebo solamylu
Tvaroh třeme s máslem, mlékem, žloutkem a cukrem do hladkého krému. Banány rozmělníme vidličkou, hned pokapeme šťávou z citrónu a přidáme je do tvarohového krému. Nakonec lehce vmísíme tuhý sníh ušlehaný z bílku. Krém rozdělíme do misek, zalijeme vychladlým čokoládovým krémem a ozdobíme šlehačkou.
Čokoládový krém: 1/4 l mléka, 1 žloutek, 100 g hořké čokolády a 10 g maizeny nebo solamylu vložíme do porcelánové nádoby, kterou postavíme do kastrolu s vařící vodou. Na plameni mícháme krém tak dlouho, až se přísady rozpustí a krém zhoustne. Rozpuštění urychlíme, když čokoládu nalámeme na malé kousky nabo nastrouháme na hrubém struhadle.

Autor:




Nejčtenější

MOJE ROZMARNÉ LÉTO - Straňanská lávka, Strán
Moje rozmarné léto: Hlasujte, posílejte a soutěžte o ceny za tisíce

Moje rozmarné léto je téma fotosoutěže, kam můžete celé prázdniny posílat své aktuální fotografie. Soutěžit můžete v některém z osmi kol, z nichž vítězové...  celý článek

Paris Jacksonová na Met Gala (New York, 1. května 2017)
Jacksonová: Jsem normální člověk s celulitidou, jizvami a kily navíc

Dcera krále popu Michaela Jacksona se stále častěji objevuje na fotografiích v předních světových módních magazínech. Jak ale sama Paris Jacksonová (19) říká,...  celý článek

Ilustrační fotografie
Osm fyzických příznaků úzkosti. Bušení srdce, teplota i brnění nohou

Projevy úzkosti mohou být velmi pestré. Od klasických jako neklid, bušení srdce, motání hlavy nebo třes rukou až po ty méně obvyklé, které leckdy překvapí.  celý článek

Nicole Kidmanová (Beverly Hills, 6. února 2017)
Nechci tajit svůj věk, jsem na něj pyšná, říká padesátnice Kidmanová

Herečka Nicole Kidmanová letos oslavila padesátku. Za svůj věk se nestydí a na rozdíl od jiných hereček na rovinu říká, kolik je jí doopravdy let. Je prý...  celý článek

Jihoafrická modelka Candice Swanopoelová oslavovala své ještě nenarozené...
Baby shower: předporodní večírek, který těhotnou zasype dary i radami

Poslední večírek bez dítěte, příležitost probrat vše o dětech s kamarádkami a příbuznými, to je tzv. baby shower, předporodní večírek chystaný pro nastávající...  celý článek

Další z rubriky

Borůvkový koláč s drobenkou
Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří...  celý článek

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Kaše z bulguru s teffem, lilkem a rajčaty
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Pleťové masky v podobě smajlíků: roztomilé, nebo děsivé?
Pleťové masky v podobě smajlíků: roztomilé, nebo děsivé?

Že už jste toho v kosmetickém průmyslu viděli hodně? Novinkou jsou nyní plátýnkové masky s potiskem facebookových smajlíků.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.