Doporučujeme

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami | foto: Apetit

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami

  • 2
Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk. Proto se dá upravovat jako minutka – a kabátek ze šťavnaté slaniny mu vysloveně prospěje.


NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 15 minut opékání

* 2 vepřové panenky o celkové váze kolem 800 g
* 8 plátků slaniny
* 2 lžíce rostlinného oleje na opékání
* 2 střední cibule, oloupané a nakrájené na klínky
* 8 středních brambor, nakrájených na klínky a asi deset minut předvařených
* sůl a (vícebarevný) pepř na dochucení

1. Maso nakrájejte napříč na osm vyšších špalíčků a každý obalte plátkem slaniny. Svažte kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a poprašte solí a pepřem.

2. Na větší pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej. Masové balíčky na něm ze všech stran opékejte, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu. Trvá to asi čtyři minuty z každé strany; jestli chcete mít maso propečenější, přidejte dvě minuty. Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem. Díky tomu se rovnoměrně rozloží šťávy a maso bude ještě lahodnější.

3. Do vypečeného tuku v pánvi přidejte klínky cibule i brambor a asi pět minut je prudčeji opékejte, aby zkřehly a chytily barvu.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Zapečené smetanové bramboryZapečené smetanové brambory
            Karotkový salát s česnekemKarotkový salát s česnekem
            Čokoláda k mlsáníČokoláda k mlsání

           


  • Vybrali jsme pro Vás