Doporučujeme

Šunkofleky

Šunkofleky | foto: Apetit

Máte chuť na tradiční šunkofleky?

Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená!

NA 1 PORCI

Příprava: 10 minut + 5−8 minut vaření + 1 hodina pečení

* sádlo na vymazání remosky
* 400 g plochých těstovin (flíčků)
* 500 g vařeného uzeného masa
* 4 vejce
* 300 ml vývaru z uzeného masa
* sůl, pepř, případně vegeta

Na dochucení:

150 g nastrouhaného tvrdého sýra

1. Zapněte do zásuvky víko remosky, aby se nahřálo. Zapékací mísu remosky vymažte lžící sádla.

2. Těstoviny uvařte doměkka a slijte. Maso pokrájejte na centimetrové kostky a smíchejte s vařenými těstovinami. Vajíčka vyklepněte do misky a lehce našlehejte šlehačem. Rychle do nich vmíchejte 200 ml vychladlého vývaru z masa a sůl, případně malou špetku vegety na dochucení.

3. Do zapékací mísy přesypte těstoviny smíchané s masem. Zalijte je rozšlehanými ochucenými vejci a půl hodiny pečte. Poté přilijte zbývající vývar, vše zasypte strouhaným sýrem a ještě půl hodiny zapékejte. Pokud povrch příliš rychle hnědne, můžete šunkofleky zakrýt alobalem, případně vypnout remosku a šunkofleky dopékat jen zbytkovým teplem.

            OCHUTNEJTE TAKÉ             Špagety za 20 minut po příchodu z práce             Pikantní špagety             Těstoviny se špenátem a pórkem            


  • Vybrali jsme pro Vás