NA 1 PORCI
Příprava: 10 minut + 5−8 minut vaření + 1 hodina pečení
* sádlo na vymazání remosky
* 400 g plochých těstovin (flíčků)
* 500 g vařeného uzeného masa
* 4 vejce
* 300 ml vývaru z uzeného masa
* sůl, pepř, případně vegeta
Na dochucení:
150 g nastrouhaného tvrdého sýra
1. Zapněte do zásuvky víko remosky, aby se nahřálo. Zapékací mísu remosky vymažte lžící sádla.
2. Těstoviny uvařte doměkka a slijte. Maso pokrájejte na centimetrové kostky a smíchejte s vařenými těstovinami. Vajíčka vyklepněte do misky a lehce našlehejte šlehačem. Rychle do nich vmíchejte 200 ml vychladlého vývaru z masa a sůl, případně malou špetku vegety na dochucení.
3. Do zapékací mísy přesypte těstoviny smíchané s masem. Zalijte je rozšlehanými ochucenými vejci a půl hodiny pečte. Poté přilijte zbývající vývar, vše zasypte strouhaným sýrem a ještě půl hodiny zapékejte. Pokud povrch příliš rychle hnědne, můžete šunkofleky zakrýt alobalem, případně vypnout remosku a šunkofleky dopékat jen zbytkovým teplem.