Doporučujeme

Masové míčky v rajské omáčce

- 1/2 kg mletého masa, sůl, mletý pepř, 2 housky, 1 vejce, mléko na namočení, špetka majoránky, tymiánu a kmínu, 2 stroužky česneku, svazek petrželky, střední cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 malý rajský protlak, 1/4 l červeného vína, 1 zelená paprika, špetka cukru, kapka octa, 1 bobkový list, strouhanka na obalení, Planta na smažení, proužky papriky na ozdobení.

Kostičky housek promícháme s vejcem, mlékem, mletým masem, kořením, osolíme a propracujeme. Přidáme na Ramě osmahnutou cibulkou, 1 prolisovaný stroužek česneku, sekanou petrželku a znovu promícháme.
Vytvarujeme kuličky, obalíme ve strouhance a osmažíme. Druhou cibuli nakrájíme na proužky a společně s moukou opečeme na Ramě, vmícháme rajský protlak, podlijeme vínem a do hladka povaříme, vmícháme prolisovaný stroužek česneku, sekanou petrželku, paprikové proužky, cukr, ocet, bobkový list a na mírném ohni povaříme.
Do hotové omáčky vložíme masové míčky, prohřejeme a podáváme s knedlíkem nebo bílou vekou.
(z časopisu Dobrou chuť!)


  • Vybrali jsme pro Vás