Kostičky housek promícháme s vejcem, mlékem, mletým masem, kořením, osolíme a propracujeme. Přidáme na Ramě osmahnutou cibulkou, 1 prolisovaný stroužek česneku, sekanou petrželku a znovu promícháme.
Vytvarujeme kuličky, obalíme ve strouhance a osmažíme. Druhou cibuli nakrájíme na proužky a společně s moukou opečeme na Ramě, vmícháme rajský protlak, podlijeme vínem a do hladka povaříme, vmícháme prolisovaný stroužek česneku, sekanou petrželku, paprikové proužky, cukr, ocet, bobkový list a na mírném ohni povaříme.
Do hotové omáčky vložíme masové míčky, prohřejeme a podáváme s knedlíkem nebo bílou vekou.
(z časopisu Dobrou chuť!)
Masové míčky v rajské omáčce
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...
Prodej rodinného domu - Hostomice
Potoční, Hostomice, okres Beroun
4 200 000 Kč