Recepty na pokrmy s masem

Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso

9. března 2024

Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...

Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit

24. února 2024

Seriál Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro...

Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit

17. února 2024

Seriál Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso...

Největší kuchyňské hříchy, které mohou vést na pohotovost. Nepácháte je také?

13. ledna 2024

Myjete maso v dobré víře, že ho tak zbavíte bakterií? Bezmyšlenkovitě vyhazujete jogurty jen proto,...

Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít

16. prosince 2023

Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...

Vykašlete se na nakupování. Radši si s přáteli upečte krocana a bavte se

23. listopadu 2023

Konec listopadu se v posledních letech i v Evropě odehrává ve stylu amerického svátečního nadšení....

Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?

9. listopadu 2023

Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...

Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku

9. září 2023

Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...

Hot dog, pizza, falafel nebo langoš. Propadněte světové pouliční gastronomii

22. července 2023

S létem je neodmyslitelně spojené cestování a poznávání nových krajů i místních jídel. Pojďme se...

Lupínky z medúz, jedlé lahve i tištěný burger. To je jídelníček budoucnosti

10. června 2023

Světová populace zaznamenává rekordní nárůst. Rychlost produkce jídla však zaostává a vědci proto...

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

24. září 2022

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...

Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli

13. srpna 2022

Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...

Uspořádejte piknik u vody nebo na louce. Na co nezapomenout a co vzít s sebou

2. července 2022

Jsou tady prázdniny a s nimi nejen volné dny, ale také čas výletů do přírody a dlouhých teplých...

Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor

18. června 2022

Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...

Co je veverka a jak využít krk. Tipy pro výběr a přípravu hovězího masa

5. března 2022

Máte v oblibě hovězí, ale na výběr masa si netroufáte? Vysvětlíme vám základní pojmy a poradíme,...

Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů

5. února 2022

Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...

Přehlížená superpotravina našich babiček. Med je v kuchyni doslova poklad

13. listopadu 2021

Včelí med naši předkové používali nejen jako přírodní lék, ale také jako zdravé sladidlo. Moderní...

Hovězí, ryby nebo divočinu. Jaké maso hodit na gril, abyste si pochutnali

3. července 2021

Léto přeje hodování venku, na zahradě nebo terase, a tehdy přijde ke slovu také gril. Zkuste si na...

Oslava Dne otců se neobejde bez skvělé hostiny. A nezapomeňte na přípitek

19. června 2021

Slavíte u vás v rodině svátek všech tatínků? Jestli jste doteď tento den přehlíželi, je na čase s...

Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte

17. dubna 2021

Jarní kuchyně je pro mnohé vysvobozením z těžkého snu hutných polévek, tučných mas a zahuštěných...

Kopřivová nádivka s mandlemi

Kopřivová nádivka s mandlemi

Lehké

60 min

Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Lehké

80 min

Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...

Nádivka s medvědím česnekem a kopřivami

Nádivka s medvědím česnekem a kopřivami

Lehké

60 min

Jestli nějaká specialita patří bez debat na velikonoční stůl, pak je to voňavá nádivka s medvědím...

Velikonoční kuřecí roláda

Velikonoční kuřecí roláda

Střední

90 min

Kopřivy nebo listový špenát dodají kuřecí roládě jarní šmrnc. Ideální jarní oběd pro celou rodinu.

Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem

Cuketové rolky plněné mletým krůtím masem

Lehké

60 min

Také milujete jídla z trouby? Místo mletého krůtího masa můžete v tomto receptu použít třeba...

Zapečené brambory s kapustičkami

Zapečené brambory s kapustičkami

Lehké

100 min

Zapečené pokrmy miluje snad každý. Kapustičky spolu s mletým masem a rajčatovým přelivem se proto...

Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu

20. února 2021

K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...

Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

23. ledna 2021

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...

Hovězí roláda s ořechy

Hovězí roláda s ořechy

Náročné

140 min

Ořechová náplň povýší plátek hovězího masa na božský pokrm. Ideální volba pro nedělní oběd.

Holandský řízek

Holandský řízek

Střední

30 min

Klasika ze závodní jídelny se může stát oblíbenou stálicí vašeho rodinného menu. Zvláště děti...

Selský zabijačkový guláš

Selský zabijačkový guláš

Střední

100 min

V chladných dnech to chce něco sytého a výživného. Zkuste dokonalou souhru vepřového masa a...

Masové kuličky s jogurtovým dipem

Masové kuličky s jogurtovým dipem

Střední

40 min

Masové kuličky si můžete dát jen s bylinkovým dipem, ale pokud nepotřebujete hubnout, klidně jako...

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

RECEPT DNE: Čevabčiči s pečenou zeleninou

20. října 2020

Počasí, že by psa nevyhnal. Co takhle trochu balkánské chuti políbené sluncem?

Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě

17. října 2020

Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...

Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu

26. září 2020

Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...

Poradny