Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Marinovaná srnčí kýta s višňovou omáčkou

  0:09aktualizováno  0:09
- Srnčí kýtu odblaníme, jemně naklepeme, vložíme do hluboké mísy a zalijeme vychlazenou marinádou: cibuli, mrkev a celer nakrájíme na plátky, osmažíme na oleji, přidáme koření, víno a vše dusíme pod poklicí 1/4 hodiny, potom marinádu vychladíme. Maso necháme marinovat nejméně 2 dny a při tom je několikrát obrátíme. Maso z marinády vyjmeme, odstraníme z něj všechnu zeleninu, osušíme je opečeme po všech stranách na oleji a přeložíme do malého hlubokého kastrolu.

1 kg srnčí kýty bez kostí
olej
1 cibule
1 mrkev
1 lžíce sušených hub
3 zrnka pepře
petrželka, sůl
1 silný plátek slaniny
Marináda:
1 cibule
1 mrkev
malý kousek celeru
3 lžíce oleje
1 bobkový list
tymián, mletý pepř
1 lžička koriandru
2 dl červeného vína
Omáčka:
1/4 l kompotovaných višní
2 lžíce rybízového rosolu
mletý pepř
1 lžička vinného octa
několik koriandrů

Na oleji od opékání osmažíme cibuli a mrkev nakrájené na kolečka a přidáme k masu. Dále přidáme přecezenou marinádu, předem namočené houby, pepř, petrželku, sůl, 2 lžíce vody a na maso položíme plátek slaniny. Maso dusíme pomalu pod těsně přiléhající poklicí, až změkne. Podle potřeby je podléváme horkou vodou a obracíme. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťáv přecedíme, zeleninu prolisujeme, vložíme zpět a trochu odpaříme. Šťávu přidáme do omáčky, vše nalijeme na maso, které obložíme slaninou nakrájenou na kostičky a prohřejeme v troubě.

Marinovaná srnčí kýta s višňovou omáčkou

Autoři:




Nejčtenější

Nafukovací lehátko ve tvaru plameňáka je "must-have" sezony.
Plameňáci ovládli léto, ale ikonami jsou už šedesát let

Luxusní šaty a šperky, obyčejná trička z řetězců, neonové lampy a nafukovací lehátka mají letos jedno společné. Vládnou jim plameňáci. Kýčovití, přesto...  celý článek

Chrissy Teigenová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Chrissy Teigenová: Kvůli dalšímu umělému oplodnění končím s alkoholem

Modelka Chrissy Teigenová (31) prozradila, že se dostala do stádia, kdy byla závislá na pravidelné konzumaci vína. Denně si dopřávala několik skleniček a...  celý článek

Ilustrační fotografie
Jak se zbavit trémy? Myslete na svůj dech i úspěchy

Čeká vás důležité vystoupení na veřejnosti a už doma se klepete hrůzou? Nemůžete spát nervozitou, že nezvládnete udělat řidičák? Bojíte se už teď návratu do...  celý článek

ilustrační snímek
I po císařském řezu můžete porodit přirozeně

Většina žen po prodělání císařského řezu předpokládá, že i další děti budou muset přijít na svět s pomocí skalpelu. Lékaři však dnes dokážou velmi dobře...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Jedni rodiče byli chudí, druzí zločinci. Ujali jsme se jejich dětí

Každé dítě si zaslouží lásku a potřebuje vyrůstat v bezpečném rodinném prostředí. A pokud biologická rodina selže, je skvělé, že jsou tu lidé s velkým srdcem,...  celý článek

Další z rubriky

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s lehkými pomazánkami, které jsou skvělým pochutnáním k vínu,...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Glamour líčení jednoduše: Výrazného líčení se nemusíte bát
Glamour líčení jednoduše: Výrazného líčení se nemusíte bát

Glamour makeup je výrazný styl líčení. Používá se většinou při focení a má za cíl podtrhnout ženskou krásu a přitažlivos... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.