Doporučujeme

Mandlové věnečky

Do mísy vložíme změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, vejce, maizenu, 1/3 mouky, prášek do pečiva a mandle a vše dobře promícháme ručním elektrickým šlehačem, zapnutým na nejvyšší obrátky. Nakonec přidáme zbylou mouku, těsto proděláme a dáme do chladu. Plech vyložíme papírem na pečení, těsto naplníme do stříkačky a stříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení věnečky klademe na rošt a necháme vychladnout. Poloviny věnečků namáčíme v čokoládové polevě.

250 g másla nebo tuhého margarínu
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
125 g maizeny
250 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
125 g mletých mandlí

Poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého pokrmového tuku


  • Vybrali jsme pro Vás