NA 6 PORCÍ
Příprava: 10 minut + 25-30 minut smažení
* 4 mražené makrely
* 4-6 cibulí, nejlépe bílých
* 4 kousky čerstvého fenyklu
* 6 menších rajčat, rozpůlených
* 6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
* trochu olivového oleje
* sůl a pepř na dochucení
1. Zmraženou rybu nechte trochu povolit, ale ne rozmrznout. Mezitím zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit.
2. Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená.
3. Podávejte nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.
OCHUTNEJTE TAKÉ Rychlá ryba |