Doporučujeme

Makrela na grilu

Makrela na grilu | foto: Apetit

Makrela na grilu

  • 13
Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na ohni výborně chutná.
Abychom si usnadnili práci a maso při obracení nepoškodili, grilovali jsme makrelu v "ochranném obalu", ve kterém se krásně propekla i s voňavou zeleninou.

NA 6 PORCÍ

Příprava: 10 minut + 25-30 minut smažení

* 4 mražené makrely
* 4-6 cibulí, nejlépe bílých
* 4 kousky čerstvého fenyklu
* 6 menších rajčat, rozpůlených
* 6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
* trochu olivového oleje
* sůl a pepř na dochucení

1. Zmraženou rybu nechte trochu povolit, ale ne rozmrznout. Mezitím zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit.

2. Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená.

3. Podávejte nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Rychlá rybaRychlá ryba
            Salát s lososem a opečeným pršutemSalát s lososem a opečeným pršutem
            Zapečená rybaZapečená ryba

           


  • Vybrali jsme pro Vás