NA 2 PORCE
Příprava: 40 minut
* 750 g nových brambor
* 6 lžic panenského olivového oleje
* 2 lžičky nasekaného čerstvého
* nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu
* 2 lžičky sekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného oregana (dobromysli)
* hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení
1. Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.
2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.
3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Mátový dip & rájta |
Bylinkovo-špenátové smaženky |
Špízy z kuřecích prsíček |