Doba přípravy: 40 minut
Množství: 4 porce
- 1 kg olupaných brambor
- 4 větvičky rozmarýnu
- 100 ml kvalitního olivového oleje extra virgin
- muškátový oříšek
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
1. Oloupané brambory rozkrájíme na půlky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a přivedeme k varu, snížíme plamen a brambory vaříme přibližně 15 minut.
2. V hmoždíři rozetřeme lístky rozmarýnu se špetkou soli, přidáme olivový olej a promícháme, dokud nezískáte nádherný "rozmarýnový olej".
3. Brambory scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme olej a špetku muškátového oříšku a vše důkladně rozmačkáme.
4. Před podáváním dotáhneme chuť čerstvě mletým pepřem a dozdobíme lístky rozmarýnu.
Tip:
Pro dokonalou chuť je třeba použít opravdu prvotřídní olivový olej.