Doporučujeme

Loštická česnečka

Loštická česnečka | foto: Apetit

Loštická česnečka

  • 9
Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno "olomoucké", ve skutečnosti pocházejí z vesnice Loštice. A takhle tam vaří česnečku. Jako vyprošťovák funguje spolehlivě!
NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 15 minut vaření

* 150 g prorostlé slaniny, nakrájené na kostičky
* 3 cibule, nakrájené na kolečka
* 3 větší brambory
* 1 lžička kmínu
* sůl
* 6-10 stroužků česneku, podle chuti
* pepř
* majoránka
* 300 g olomouckých tvarůžků, nakrájených na kousky

1. Do většího hrnce vhoďte slaninu, nechte ji trochu vypéct, pak přidejte kolečka cibule, osmahněte je dozlatova a zalijte asi 1,5 litru vody. Přidejte kmín, symbolicky osolte a vařte, až budou brambory měkké.

2. Polévku ochuťte pepřem, prolisovanými stroužky česneku a majoránkou. Tvarůžky rozdělte do misek, přelijte vroucí polévkou a podávejte.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bramboračka
Bramboračka
Cibulačka
Cibulačka
Vinná cibulová polévka
Vinná cibulová polévka


  • Vybrali jsme pro Vás