Doporučujeme

Losos s celerovým pyré

Losos s celerovým pyré

Losos s celerovým pyré

  • 0
Skromný celer nabízí takovou spoustu lahodných možností, že jsem ho už dávno pasovala na famózní zeleninu. Spojení s vláčným lososem, v němž po zásluze vynikne jemná, oříšková chuť celerového pyré, je jasným důkazem.

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 12-15 minut vaření

* 4 kousky lososa, každý o váze kolem 100 g
* 1 lžíci olivového oleje + ještě trochu na potření ryby
* 1,5 kg celeru (dvě středně velké bulvy), oloupaného a nakrájeného na kousky
* 4 lžičky hrubozrnné hořčice
* 4 lžičky citronové šťávy
* 200 g čerstvých listů špenátu nebo kapusty (ze středu hlávky), nakrájených
* cukr, sůl a pepř na dochucení

1. Lososa trochu potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte ho na plech vyložený alobalem.

2. Kousky celeru v kastrolu zalijte studenou vodou. Osolte a přiveďte k varu, pak snižte teplotu a celer povařte doměkka; trvá to dvanáct až patnáct minut.

3. Gril předehřejte na střední teplotu. Prošlehejte hořčici s citronovou šťávou, špetkou soli, pepře, cukru a lžící oleje.

4. Rybu grilujte čtyři minuty z každé strany. Mezitím z uvařeného celeru slijte vodu, ale trochu jí nechte stranou. Celer v kastrolu rozmačkejte, vmíchejte špenátové (nebo kapustové, spařené horkou vodou) listy a na mírném ohni promíchejte, aby špenát zavadl. Ochuťte lžící hořčičné směsi a promíchejte se lžící vody, v níž se vařil celer. Pyré by mělo být vláčné, ani příliš hutné, ani příliš řídké. Je-li to nutné, osolte je a opepřete.

5. Při podávání na každý talíř navršte porci pyré, rybu položte navrch a všechno zakápněte zbylou hořčičnou směsí.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kuře na kořenové zelenině
Kuře na kořenové zelenině
Krémové rizoto
Krémové rizoto
Celerová remuláda na topinkách
Celerová remuláda na topinkách


  • Vybrali jsme pro Vás