Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Losos s celerovým pyré

aktualizováno 
Skromný celer nabízí takovou spoustu lahodných možností, že jsem ho už dávno pasovala na famózní zeleninu. Spojení s vláčným lososem, v němž po zásluze vynikne jemná, oříšková chuť celerového pyré, je jasným důkazem.

Losos s celerovým pyré

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 12-15 minut vaření

* 4 kousky lososa, každý o váze kolem 100 g
* 1 lžíci olivového oleje + ještě trochu na potření ryby
* 1,5 kg celeru (dvě středně velké bulvy), oloupaného a nakrájeného na kousky
* 4 lžičky hrubozrnné hořčice
* 4 lžičky citronové šťávy
* 200 g čerstvých listů špenátu nebo kapusty (ze středu hlávky), nakrájených
* cukr, sůl a pepř na dochucení

1. Lososa trochu potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte ho na plech vyložený alobalem.

2. Kousky celeru v kastrolu zalijte studenou vodou. Osolte a přiveďte k varu, pak snižte teplotu a celer povařte doměkka; trvá to dvanáct až patnáct minut.

3. Gril předehřejte na střední teplotu. Prošlehejte hořčici s citronovou šťávou, špetkou soli, pepře, cukru a lžící oleje.

4. Rybu grilujte čtyři minuty z každé strany. Mezitím z uvařeného celeru slijte vodu, ale trochu jí nechte stranou. Celer v kastrolu rozmačkejte, vmíchejte špenátové (nebo kapustové, spařené horkou vodou) listy a na mírném ohni promíchejte, aby špenát zavadl. Ochuťte lžící hořčičné směsi a promíchejte se lžící vody, v níž se vařil celer. Pyré by mělo být vláčné, ani příliš hutné, ani příliš řídké. Je-li to nutné, osolte je a opepřete.

5. Při podávání na každý talíř navršte porci pyré, rybu položte navrch a všechno zakápněte zbylou hořčičnou směsí.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kuře na kořenové zelenině
Kuře na kořenové zelenině
Krémové rizoto
Krémové rizoto
Celerová remuláda na topinkách
Celerová remuláda na topinkách

Autoři:




Nejčtenější

Riwaa Nerona se kromě výroby korzetů věnuje i šití spodního prádla a večerních...
Všechno, co jste chtěli vědět o korzetech, ale báli jste se zeptat

Bez korzetu si ženy v minulosti nedokázaly svůj život vůbec představit. Tento dříve nepostradatelný kousek spodního prádla své kouzlo neztrácí ani dnes. Dokáže...  celý článek

Soufflé au chocolat
Hříšně dobré čokoládové dezerty nejen na víkend

Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci,...  celý článek

Ilustrační fotografie
Ze sexu nás už hlava nebolí. Častěji se z milování vymlouvají muži

Co se změnilo v posledních letech za dveřmi našich ložnic? V sexu jsme odvážnější, ale spíme spolu méně často. Ze společných hrátek se spíš vymlouvají muži,...  celý článek

Dara Rolins. Styling: Ruth Šariská, make-up: Michaela Ohemová
Fotili jsme Daru Rolins v plavkách. Postavu nemám zadarmo, říká

Na plavkovou sezonu se zpěvačka Dara Rolins nijak připravovat nepotřebuje, na své postavě totiž pracuje pořád. Pro magazín Ona Dnes, který vyjde 29. 5.,...  celý článek

ilustrační snímek
Rodinná poradna: Syn při hraní on-line hry chatuje s cizími lidmi

Nevím, jak ochránit svého desetiletého syna, když je on-line. Snažila jsem se s ním o všech zásadách bezpečnosti mockrát mluvit, ale stále mu to nedochází....  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.