Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Lívance s jahodami a kysanou smetanou

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Marcela Kropro iDNES.cz

Doba přípravy
60 min, podle množst

Těsto:

1/2 l mléka
1 vejce
1 lžíce cukru
sůl
20 g droždí
hladká mouka

Kysaná smetana pár lístků máty nebo meduňky
olej na smažení

Jahodový rozvar
Jahody
cukr

Z uvedených surovin vypracujeme husté, tekuté těsto. Řidší než na bramboráky.
Těsto necháme na teplém místě kynout.

1. Jahody pokrájíme, (rozmačkáme) promícháme s cukrem a v kastrolku chvilku povaříme, abychom zredukovali tekutinu.
2. Jahody pouze rozmačkáme s cukrem.

Pánev, ideálně lívanečník, vymažeme olejem.
Postupně naběračkou lijeme těsto a smažíme lívanečky. Odkládáme na teplé místo na papírové ubrousky, abychom odsáli přebytečný olej.

Poznámka
Lívanečky zdobíme kopečkem kysané smetany a přelijeme jahodovou omáčkou.
Navrch ozdobíme mátovým lístkem.
Místo kysané smetany můžeme použít vyšlehaný tvaroh.

Autor:


Zpestřete váš jídelníček
Zpestřete váš jídelníček

Inspiraci a zajímavé recepty najdete na eMimino.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.