Doporučujeme

Listové šátečky s houbovou nádivkou

Vychlazené listové těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverečky a o straně asi pěti centimetrů, poklademe je nádivkou a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Potom všechny čtyři rohy těsta přeložíme do středu tak, aby se okraje překrývaly, povrch potřeme vejcem a vložíme do hodně vyhřáté trouby. Po 10 minutách příkon tepla zmírníme a šátečky dopečeme. Podáváme teplé nebo studené k vínu, pivu nebo k čaji.

Příprava nádivky: Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme drobně pokrájené houby, sůl, pepř a dusíme, až houby změknou a šťáva z hub se vydusí. Potom vmícháme smetanu. Nádivku můžeme připravit také z 50 g sušených hub, které předem namočíme do vody, povaříme a pak podusíme na cibuli.

500 g listového těsta
hladká mouka na vyválení
kousek vejce na potření

Nádivka:
1 malá cibule
400 g čerstvých hub
sůl
pepř
1 lžíce kysané smetany nebo jogurtu
2 lžíce oleje


  • Vybrali jsme pro Vás