Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Letní salát s pečenými žampiony

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Pavla Škorňovápro iDNES.cz

Doba přípravy
do 20 minut

Množství
2

2 porce:
Salát: salát mix- 200 gramů
cizrna v plechovce 50 gramů (nebo sušená, uvařená),
okurka salátová, zelenina- libovolně

Dresink: bílý jogurt, bylinky, sůl, pepř, dijonská hořčice.

zapečené žampiony.
cca 6 kusů žampionů
niva 80 gramů (můžem nahradit jiným sýrem)
šunka 100gramů
vajíčko- 1 kus
baby špenát 50 gramů
česnek,bylinky, pepř, sůl (podle chuti, pozor niva je slaná)

žampiony: vydlabeme a plníme směsí, kterou si připravíme ze zbytků žapmionů (pokrájíme nožičky a výřezy na jemno). přidáme oblíbený sýr, vajíčko, šunku, baby špenát, utřeme stroužek česneku a dochutíme bylinkami,solí a pepřem. Dáme zapéct na 180- 200 stupňů a hlídáme, dokud nám vršky žampionů nenezlátnou.

salát: smícháme oblíbené druhy salátu (výborná je rukola a polníček), přidáme na drobno pokrájenou zeleninu, cizrnu, přelijeme domácím jogurtovým dresinkem.

Poznámka
Jako přílohu můžeme zvolit rozpečenou bagetu. Ideální oběd nebo večere do teplých dní..

Autor:


BMW M5 4.4   IHNED
BMW M5 4.4 IHNED

r.v. 2011, naj. 45 000 km, benzín
1 480 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.