Doporučujeme

Letní polévka s hráškem

Letní polévka s hráškem | foto: Otto Plášekpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Letní polévka s hráškem

  • 0

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 4-5 porcí

  • 200 g čerstvě vyloupaného sladkého hrášku
  • 1/2 střední cibule
  • 1 litr vývaru z kostí
  • 3 karotky, 2 menší petržele
  • 2 střední uvařené nové brambory
  • 100 g másla
  • sůl, pepř, petrželová nať

1. Nejdříve si vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme si na kolečka mladou mrkev a petržel.

2. Na pánvičce si rozpustíme asi 80 g másla. Na malé kostičky nakrájené uvařené brambory opečeme  na rozpuštěném másle do zlatova, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel a vyloupaný hrášek a vše společně ještě chvilku opékáme.

3. Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou dáme do hrnce a zalijeme vývarem.

4. Vaříme společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí. Polévku poté dle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem, 20 g másla a hrstí nasekané petrželové natě. Polévku nezahušťujeme.


  • Vybrali jsme pro Vás