Letní kuchařka
Sezona jahod je tu, připravte si sladký koláč nebo koktejl
Kupte nebo natrhejte dva košíky jahod a začněte péct, vařit, zavařovat, mrazit a mixovat. Nejsladší...
Zhubněte díky mrkvi, zdravější je vařená
Sladká a křupavá jarní mrkev je jednou z mála dobrých stránek dietních jídel. Na mrkev se na rozdíl...
Salátové rolky a další křupavé recepty pro vaši linii
Chladný, ale přitažlivý. Dietní, ale oblíbený. Takový je salát, který staří Egypťané považovali za...
Nakládat nemusíte jen okurky, sáhněte i po mrkvi nebo česneku
Udělejte si na zimu pořádnou zásobu nejen sladkokyselých okurek, ale i jiné zeleniny. Naložit ji...
Kyselé okurky jsou klasika: naložte je s citronem nebo fenyklem
Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se...
Dochází vám nápady na barbeque? Ogrilujte si tofu nebo polentu
Na grilu se dá připravit ledacos, nemusíte se omezovat jen na naložené plátky masa. Jak chutnají...
Rozpalte gril. Propečené recepty na letní barbeque
Letní večer si snad ani nejde užít lépe – pozvat pár přátel, vytáhnout gril a nad praskajícím ohněm...
Teplá polévka zasytí, studená osvěží. Zkuste třeba květákovou s chilli a kešu
Polévky pomáhají, ať jsou teplé (při nachlazení), nebo studené (osvěží). Polévka je prostě grunt,...
Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho
Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní...
Oslavte léto a ochutnejte cheesecake s rebarborou či blumy s badyánem
Prázdninová pohoda nemusí být jen exotické pochoutky a šumění moře. Takový čerstvý koláč s...
Salát není jen šopák. Druhá várka receptů na lehké a zdravé večeře
V létě je zeleniny nejvíc, navíc je křehčí a chutnější. Saláty mají také oprávněnou pověst zdravého...
Dopřejte si vitamíny. Ochutnejte svěží letní saláty třeba s nektarinkou
Když se řekne salát, vybaví si většina Čechů šopák nebo okurku v sladkokyselém nálevu. Přitom...
Letní minikuchařka: recepty na kompoty a šťávy, které v obchodě nekoupíte
Ještě před několika lety zavařovalo jen pár posledních mohykánek, v současné době je ale příprava...
Zavařování je zase v kurzu. Recepty na domácí marmelády
Třešňovou marmeládu zvládne s patřičnou dávkou trpělivost opravdu každý. Domácí zavařeniny jsou...
Griluje se po celém světě, inspirujte se tradicemi jedenácti zemí
České grilování je směsí nápadů a chutí z celého světa. Obohaťte svůj repertoár třeba mexickým...
Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu
Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....
Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici
Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...
Mačkané bylinkové brambory
Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!
Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle
Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte...
Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu
Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého...
Meruňková zavařenina podle babičky
Zavařte si léto v podobě marmelády do skleniček. Ty pak rozdávejte třeba na Mikuláše. Uvidíte,...
Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici
Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...
Sezona hub začíná. Díky nim vylepšíte skoro každé jídlo
Lidé se dělí na dvě skupiny, jedna houby miluje, druhá nenávidí. Ti z té druhé ať dál nečtou, ty...
Letní škola vaření: lahodné kompoty, které si zamilujete
Se zásobou letní úrody v lahodném sirupu si vystačíte celou zimu. Použít ho můžete jako náplň do...
Klasické i netradiční zavařeniny, které vám v zimě připomenou léto
S novým letním kurzem vaření se naučíte vařit stejně dobře, jako to uměly naše babičky. Času...
Zmrzliny v podobách, jak je ještě neznáte
Příprava studené lahůdky je překvapivě snadná. S našimi recepty zvládnete klasiku i ovocné sorbety...
Telecí a jehněčí na grilu překoná vaše představy
Telecí či jehněčí maso je pro grilování skvělé – mladé, tedy šťavnaté a měkké. Dochucené vínem a...
Hody na grilu: bifteky, které vám zmizí z talíře
Přestože grilovat se dá snad úplně všechno, pro mnohé z nás je tou pravou "ohňovou" pochoutkou...
Velká kuchařka: grilujeme ryby, zeleninu a krůtí maso
Z grilování se stal skoro národní sport. Není divu – je to společenská, zábavná, zdravá a...
Nejlepší steaky, které svádějí k experimentování
Příprava vepřového steaku nabízí prostor k experimentům. Můžete si pohrát s přílohami a neobvyklými...
Nastala jablečná sezóna, ochutnejte sladké dezerty
Čerstvě utržená jablka ze stromu jen lákají zakousnout se a pořádně si zakřoupat. Z jablek se ale...
Letní škola vaření: ryby, které vám budou určitě chutnat
Ačkoliv patří rybí maso k tomu nejzdravějšímu, co si můžete koupit, na českých stolech se objevuje...
Škola zavařování: okurky na několik způsobů a domácí kečup krok za krokem
Jen těžko si lze českou domácnost představit bez zavařených okurek. Bez nich se neobejde pravý...
10+1 nejlepší trik jak správně zavařovat
Odkládáte zavařování, protože vám chybí základní praktické informace? Tak už nemusíte. Až vám...
Škola zavařování: schovejte si léto do sklenice
Až v zimě otevřete sklenici se zavařeninou, možná na vás spolu s lahodnou chutí dýchne i závan...
Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera
Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny