Letní kuchařka

Sezona jahod je tu, připravte si sladký koláč nebo koktejl

10. června 2011  8:53

Kupte nebo natrhejte dva košíky jahod a začněte péct, vařit, zavařovat, mrazit a mixovat. Nejsladší...

Zhubněte díky mrkvi, zdravější je vařená

8. dubna 2011  13:02

Sladká a křupavá jarní mrkev je jednou z mála dobrých stránek dietních jídel. Na mrkev se na rozdíl...

Salátové rolky a další křupavé recepty pro vaši linii

1. dubna 2011

Chladný, ale přitažlivý. Dietní, ale oblíbený. Takový je salát, který staří Egypťané považovali za...

Nakládat nemusíte jen okurky, sáhněte i po mrkvi nebo česneku

14. srpna 2010  2:07

Udělejte si na zimu pořádnou zásobu nejen sladkokyselých okurek, ale i jiné zeleniny. Naložit ji...

Kyselé okurky jsou klasika: naložte je s citronem nebo fenyklem

13. srpna 2010  1:12

Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se...

Dochází vám nápady na barbeque? Ogrilujte si tofu nebo polentu

7. srpna 2010  5:06

Na grilu se dá připravit ledacos, nemusíte se omezovat jen na naložené plátky masa. Jak chutnají...

Rozpalte gril. Propečené recepty na letní barbeque

6. srpna 2010  1:10

Letní večer si snad ani nejde užít lépe – pozvat pár přátel, vytáhnout gril a nad praskajícím ohněm...

Teplá polévka zasytí, studená osvěží. Zkuste třeba květákovou s chilli a kešu

24. července 2010  1:03

Polévky pomáhají, ať jsou teplé (při nachlazení), nebo studené (osvěží). Polévka je prostě grunt,...

Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho

23. července 2010  3:02

Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní...

Oslavte léto a ochutnejte cheesecake s rebarborou či blumy s badyánem

17. července 2010  2:30

Prázdninová pohoda nemusí být jen exotické pochoutky a šumění moře. Takový čerstvý koláč s...

Salát není jen šopák. Druhá várka receptů na lehké a zdravé večeře

10. července 2010

V létě je zeleniny nejvíc, navíc je křehčí a chutnější. Saláty mají také oprávněnou pověst zdravého...

Dopřejte si vitamíny. Ochutnejte svěží letní saláty třeba s nektarinkou

9. července 2010  3:02

Když se řekne salát, vybaví si většina Čechů šopák nebo okurku v sladkokyselém nálevu. Přitom...

Letní minikuchařka: recepty na kompoty a šťávy, které v obchodě nekoupíte

3. července 2010  4:02

Ještě před několika lety zavařovalo jen pár posledních mohykánek, v současné době je ale příprava...

Zavařování je zase v kurzu. Recepty na domácí marmelády

2. července 2010  3:07

Třešňovou marmeládu zvládne s patřičnou dávkou trpělivost opravdu každý. Domácí zavařeniny jsou...

Griluje se po celém světě, inspirujte se tradicemi jedenácti zemí

8. května 2010  3:22

České grilování je směsí nápadů a chutí z celého světa. Obohaťte svůj repertoár třeba mexickým...

Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu

7. května 2010  2:07

Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

2. května 2010

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Mačkané bylinkové brambory

31. srpna 2009  15:11

Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!

Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle

15. srpna 2009

Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte...

Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu

14. srpna 2009

Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého...

Meruňková zavařenina podle babičky

4. srpna 2009  14:54

Zavařte si léto v podobě marmelády do skleniček. Ty pak rozdávejte třeba na Mikuláše. Uvidíte,...

Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici

25. července 2009

Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...

Sezona hub začíná. Díky nim vylepšíte skoro každé jídlo

24. července 2009

Lidé se dělí na dvě skupiny, jedna houby miluje, druhá nenávidí. Ti z té druhé ať dál nečtou, ty...

Letní škola vaření: lahodné kompoty, které si zamilujete

4. července 2009

Se zásobou letní úrody v lahodném sirupu si vystačíte celou zimu. Použít ho můžete jako náplň do...

Klasické i netradiční zavařeniny, které vám v zimě připomenou léto

3. července 2009

S novým letním kurzem vaření se naučíte vařit stejně dobře, jako to uměly naše babičky. Času...

Zmrzliny v podobách, jak je ještě neznáte

26. června 2009

Příprava studené lahůdky je překvapivě snadná. S našimi recepty zvládnete klasiku i ovocné sorbety...

Telecí a jehněčí na grilu překoná vaše představy

20. června 2009

Telecí či jehněčí maso je pro grilování skvělé – mladé, tedy šťavnaté a měkké. Dochucené vínem a...

Hody na grilu: bifteky, které vám zmizí z talíře

19. června 2009

Přestože grilovat se dá snad úplně všechno, pro mnohé z nás je tou pravou "ohňovou" pochoutkou...

Velká kuchařka: grilujeme ryby, zeleninu a krůtí maso

8. května 2009

Z grilování se stal skoro národní sport. Není divu – je to společenská, zábavná, zdravá a...

Nejlepší steaky, které svádějí k experimentování

9. listopadu 2008

Příprava vepřového steaku nabízí prostor k experimentům. Můžete si pohrát s přílohami a neobvyklými...

Nastala jablečná sezóna, ochutnejte sladké dezerty

20. září 2008

Čerstvě utržená jablka ze stromu jen lákají zakousnout se a pořádně si zakřoupat. Z jablek se ale...

Letní škola vaření: ryby, které vám budou určitě chutnat

29. srpna 2008

Ačkoliv patří rybí maso k tomu nejzdravějšímu, co si můžete koupit, na českých stolech se objevuje...

Škola zavařování: okurky na několik způsobů a domácí kečup krok za krokem

24. srpna 2008

Jen těžko si lze českou domácnost představit bez zavařených okurek. Bez nich se neobejde pravý...

10+1 nejlepší trik jak správně zavařovat

23. srpna 2008

Odkládáte zavařování, protože vám chybí základní praktické informace? Tak už nemusíte. Až vám...

Škola zavařování: schovejte si léto do sklenice

22. srpna 2008

Až v zimě otevřete sklenici se zavařeninou, možná na vás spolu s lahodnou chutí dýchne i závan...

Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera

16. srpna 2008

Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle...

Poradny