Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Udělejte si domácí koktejlovou party s těmito úžasnými drinky

  0:31aktualizováno  0:31
Horká odpoledne a vlahé letní večery jsou ideální k uspořádání koktejlové party. Nechte se inspirovat následujícími drinky z dílny předních českých barmanů a oslňte své hosty. Nezapomněli jsme samozřejmě ani na nealko.

Okurkové perlení s bezinkou

Okurkové perlení s bezinkou

Ingredience na jeden drink:

  • 3 kostky ledu
  • 1,5 cl likéru z bezového květu (Saint Germain)
  • 1,5 dl Freixenet ICE
  • 2 plátky okurky

Postup:

Do velké vinné sklenice vložte 3 kostky ledu. Přidejte 1,5 cl likéru z bezového květu, např. likér Saint Germain, a dolijte Freixenetem Ice. Na závěr přidejte 2 stočené plátky okurky.

Whiskey Sour

Ingredience na jednu porci:

Johnnie Walker Black Sour
  • 5 cl Johnnie Walker Black Label
  • 2,5 cl citronového džusu
  • 1,75 cl cukrového sirupu
  • kostky ledu

Postup:

Naplňte shaker kostkami ledu. Přidejte Johnnie Walker Black Label, citronový džus (ten můžete jednoduše koupit nebo vyrobit i doma) a cukrový sirup. Vše protřepte a přelijte do sklenice přes síto.

Na cukrový sirup budete potřebovat:

  • 400 ml vody
  • 500 g krystalového cukru

Do hrnce nasypte cukr, přilijte vodu a cukr v ní nechte rozpustit. Potom hrnec postavte na mírný oheň a za občasného míchání vařečkou pomalu přiveďte k varu. Pěnu, která se tvoří při vaření na povrchu, odstraňte. Vařte asi 5 až 6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko prolijte do skleněné nebo porcelánové nádoby a nechte vychladnout.

Ice and fire coffee

Káva Fire and Ice

Ingredience pro dva:

  • 6 čajových lžiček instantní kávy
  • 400 ml vody
  • vanilkový cukr
  • několik lžic zmrzliny s příchutí likéru Malaga
  • několik lžic oříškové zmrzliny
  • 4 lžíce rumu nebo koňaku
  • 4 kostky cukru

Postup:

Kávu oslaďte vanilkovým cukrem. Připravte si 2 vysoké sklenice, do každé z nich střídavě pokládejte zmrzlinu malaga a oříškovou, naplňte pohár a pak zalijte kávou. Na lžíci dejte 2 kostky cukru, jemně zalijte 2 lžícemi alkoholu, opatrně zapalte a dejte do sklenice na led. Opakujte i s druhým pohárem.

Šampaňská káva

Šampaňská káva

Ingredience:

  • 2 lžičky instantní kávy Jacobs
  • šálek vody
  • 1/4 šálku šampaňského nebo šumivého vína (může být sladké)
  • 1 čajová lžička cukrového sirupu
  • tonik
  • kus citronu
  • kostky ledu

Postup:

Kávu rozpusťte ve vodě. Led dejte do vysoké sklenice a zalijte kávou.
Přidejte šampaňské nebo šumivé víno a nalijte cukrový sirup. Nemíchejte.
Sklenici doplňte tonikem a ozdobte kouskem citronu.

Tip: Recept na cukrový sirup najdete u drinku Whiskey Sour.

Agua de Valencia

Agua de Valencia

Ingredience:

  • 70 cl Cava Mediterrania
  • 5 cl Ferdinand`s Gin
  • 5 cl Stolichnaya Vodka
  • 20 cl pomerančové šťávy

Postup:

Proslulý typ Spritze jménem Agua de Valencia namícháte nejlépe přímo do většího džbánu. Nejprve do něj vymačkejte 200 ml pomerančové šťávy, popřípadě použijte kvalitní 100% džus. Přidejte větší množství Cavy Mediterrania nebo můžete od stejného vinařství vyzkoušet i luxusní Cavu Anna de Codorníu. Do džbánu poté nalijte většího panáka německého ginu Ferdinand`s a stejné množství legendární ruské vodky Stolichnaya. Dle vlastních preferencí koktejl dochuťte cukrem a nechte pořádně vychladit v lednici. Výsledek můžete také vylepšit kousky ovoce, například broskvemi a jahodami.

Paloma Spritz

Paloma Spritz

Ingredience:

  • 10 cl Cava Mediterrania
  • 3 cl Joseph Cartron Pampelemousse Rose
  • 2 cl Belvoir Mango & Peach Cordial
  • 5 cl soda

Postup:

Vysokou sklenku s ledem nejdřív doplňte o 2 cl přírodního ovocného sirupu neboli cordialu s příchutí manga a broskve. Poté přilijte 3 cl francouzského likéru Joseph Cartron Pampelemousse Rose, který vzniká z růžových grapefruitů. Ani tento Spritz se neobejde bez šumivého vína, dolijte 10 cl španělské Cavy Mediterrania. Zakončete 5 cl sody, plátkem grapefruitu nebo lístkem máty.

Yellow Basil

Ingredience:

Yellow Basil
  • 2 dl Fernet Stock Citrus
  • 1 dl cukrový sirup
  • 0,5 dl čerstvé citronové šťávy
  • 4 dl sody
  • 15 lístků bazalky

Postup:

Do džbánu, který jste před tím naplnili ledem, nalijte Fernet Stock Citrus, cukrový sirup, citronovou šťávu a sodu. Přidejte lehce promnutou bazalku a dobře promícháme.

Tip: Recept na cukrový sirup najdete u drinku Whiskey Sour.

Fernando

Fernando

Ingredience:

  • 0,04 l Altfernet Spiced
  • 0,15 l fritz-kola
  • Plátek citronu nebo limetky

Postup:

Do sklenky vložte několik kostek ledu a přidejte panáka kořeněného Altfernetu Spiced. Až po okraj sklenice přilévejte fritz-kolu, která obsahuje více kofeinu než většina prodávaných kol. Na závěr znovu zakápněte několika kapkami Altfernetu a ozdobte plátkem citronu. Fernando perfektně spojuje hořké bylinky s jemnou chutí vanilky a svěžestí citrusů. Pokud preferujete říznější chuť, vyzkoušejte místo Altfernetu Spiced spíše Altfernet Original.

Bohemic Exotique

Bohemic Exotic

Ingredience:

  • 0,04 l Altfernet Original
  • 0,15 l Thomas Henry Mystic Mango
  • Plátek pomeranče

Postup:

Trefně pojmenovaný koktejl Bohemic Exotique nabízí příjemnou a přesto velmi intenzivní hořkou chuť fernetu v doprovodu jemného mangového aroma. Skleničku s ledem doplňte o panáka Altfernetu Original a zbytek následně dolijte sladkou limonádou s příchutí Mystic Mango. Nedílnou součást tvoří ozdoba v podobě plátku nebo měsíčku pomeranče.

Summer Brise

Ingredience:

Summer Brise
  • 3 cl St. Nicolaus Jubilejná Hruška
  • 3 cl jablečného džusu
  • 1,5 cl čerstvé limetové šťávy
  • 1 cl vanilkového likéru / lze nahradit čajovou lžičkou vanilkového cukru rozmíchaného v 1cl vlažné vody
  • Sodovka

Příprava:

Veškeré ingredience smíchejte rovnou v předem vychlazené vinné sklenici s ledem. Ozdobte sušeným jablkem a celou skořicí.

Koktejl Hugo

Hugo

Ingredience:

  • 2 cl bezového sirupu
  • limetku
  • mátu
  • Bohemia Sekt demi sec / Bohemia Sekt nealkoholický

Postup:

Do skleničky vložte kostky ledu, zalijte Bohemia Sektem demi sec či nealkoholickým Bohemia Sektem, přidejte bezový sirup a trochu vymačkané limetky. Na závěr ozdobte mátou.

BBQ Surprise

Ingredience:

BBQ Surprise
  • 8 kostiček červeného melounu
  • 1 stonek rozmarýnu
  • Pár kapek Tabasca dle chuti (pozor, pálivé)
  • Mattoni s příchutí grapefruitu na dolití
  • Rozmarýn na ozdobu

Postup:

Kostky ledu a melounu vložte do sklenice společně s rozmarýnem, přidejte pár kapek tabasca a dolijte Mattoni s příchutí grapefruitu. Ozdobte rozmarýnou.

Exotický ledový čaj

Ingredience:

Exotický ledový čaj
  • 4 sáčky zeleného čaje Pickwick s mangem a jasmínem
  • 200 ml ananasového džusu
  • 1 zralé manga
  • 1⁄2 čerstvého ananasu
  • 1 karambola
  • 500 ml horké vody
  • Led

Postup:

Čaj s mangem a jasmínem zalijte 500 ml horké vody a nechte vylouhovat 2-3 minuty. Dejte vychladit. Mango a ananas nakrájejte na menší kostičky, karambolu na plátky ve tvaru hvězdiček. Do vychlazeného čaje přilijte ananasový džus a přidejte ovoce a led.

Kokosové frappé inspirované Bali

Ingredience:

Kokosová káva
  • 2 lžičky kávy Nescafé Classic
  • 75 ml studené vody
  • 100 ml kokosového mléka
  • 4 kostky ledu
  • Kokosová zmrzlina
  • Strouhaný kokos na ozdobení

Postup:

Jako první krok šejkrujte 2 lžičky instantní kávy se studenou vodou, poté přilijte kokosové mléko a ještě několikrát protřepejte. Nalijte do vysoké sklenice na ledové kostky a kopeček kokosové zmrzliny. Zasypte strouhaným kokosem.

Koktejl z meruněk, jogurtu, kokosového mléka s medem a rakytníkem

Ingredience na 4 porce:

Meruňkový nápoj s kokosem, medem a rakytníkem
  • 400 g vyzrálých vypeckovaných nebo kompotovaných meruněk bez nálevu
  • 150 ml kokosového mléka
  • 300 g jogurtového nápoje
  • 4 lžíce rakytníkového sirupu
  • 2 lžíce medu
  • hnědý cukr podle chuti

Postup:

Meruňky nakrájejte na kousky a dejte do mísy. Přilijte kokosové mléko, jogurt, rakytníkový sirup, přidejte med a ponorným mixérem rozmixujte do hladka. Podle chuti přislaďte a znovu rozmixujte. Podávejte vychlazené.

Autor: pro iDNES.cz




Nejčtenější

Bridget Malcolmová
Lidé očekávají, že modelka bude hloupá mrcha, říká Bridget Malcolmová

Pětadvacetiletý andílek Victoria’s Secret Bridget Malcolmová má prý dost zažitých stereotypů, které se týkají modelek. Irituje ji, že si o modelkách lidé...  celý článek

Ilustrační foto.
Dojetí nebo rozbušené srdce. Ženy a muži prožívají deprese jinak

Dospívající dívky a chlapci neprožívají deprese stejným způsobem, zjistili britští neurologové. Jde o výsledek studie, v níž byly odděleně mužům a ženám...  celý článek

Modelky se oblékly do ručně vyrobených svatebních šatů z toaletního papíru.
Toaletní papír v hlavní roli. Modelky předváděly křehké svatební šaty

Drobné květiny, třásně i dlouhé vlečky nechyběly svatebním róbám, které se minulý týden objevily na přehlídce v New Yorku. Ač vypadaly honosně, k jejich výrobě...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Muži své emoce ignorují, ženy se v nich ztrácejí, tvrdí odborníci

Vztahy stojí na emocích. Neschopnost je projevovat znamená problém navázat i udržet vztah. Kdo by v přítomnosti ledové kostky roztál? Někdo vztahy sice...  celý článek

Křehký koláč s cuketou a mrkví
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen...  celý článek

Další z rubriky

Křehký koláč s cuketou a mrkví
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen...  celý článek

Kaše z bulguru s teffem, lilkem a rajčaty
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web...  celý článek

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Snesou vaše zuby bělicí pásky? Na plomby a citlivé zuby opatrně
Snesou vaše zuby bělicí pásky? Na plomby a citlivé zuby opatrně

Závidíme všem, kteří dostali do vínku zářivě bílé zuby. My ostatní jsme odkázaní na specializované zubní ordinace nebo různé kosmetické vychytávky. Třeba na běl... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.