Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Letní hříchy: jahodové cappuccino, smažená zmrzlina a banán s mandlemi

  3:28aktualizováno  3:28
K létu patří nejen odpočinek u vody nebo výlety, ale také malé sladké hříchy, které si můžeme vzhledem k větší prázdninové aktivitě dopřát bez výčitek svědomí. Zkuste si doma připravit třeba lahodný dezert s ovocem a zmrzlinou podle šéfkuchaře pražské restaurace U Schnellů Jana Bartáka.

Jahodové cappuccino | foto: Matěj Honskus

Schnellovské jahodové cappuccino

Doba přípravy: 10 minut + chlazení
Množství: pro 4 osoby

  • 500 g mražených jahod
  • 10 g vanilkového cukru
  • 100 g cukru krystal
  • máta
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny

1. Mražené jahody necháme povolit ve vhodné nádobě, rozmixujeme a po troškách přidáváme cukr. Vanilkový cukr přidáme až nakonec a dáme vychladit do lednice.

2. Do sklenice na whisky vložíme kopeček vanilkové zmrzliny, zalijeme vychlazeným jahodovým cappuccinem, zastříkneme šlehačkou a ozdobíme snítkou máty.

Smažená zmrzlina s horkými malinami

Smažená zmrzlina

Doba přípravy: cca 30 minut
Množství: pro 4 osoby

  • 8 kopečků vanilkové zmrzliny
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • 50 g cukru
  • 200 g čerstvých malin
  • 1 - 2 vejce
  • máta
  • olej
  • voda (dle potřeby)

1. Připravíme si 8 kopečků vanilkové zmrzliny (na porci 2 kopečky) a vložíme na cca 10 - 15 minut zpět do mrazáku. Kopečky potom ihned po vyjmutí obalíme v hustším těstíčku z mouky, vejce, vody a nakonec ve strouhance. Obalené kopečky zprudka osmažíme dozlatova cca 2 minuty.

2. Čerstvé maliny vložíme do pánve, povaříme a přidáme cukr.

3. Servírujeme do vhodné nádoby. Nejprve osmažené kopečky zmrzliny, které přelijeme horkými malinami a ozdobíme mátou.

Malostranský banán s mandlemi a čokoládovou zmrzlinou

Banán s čokoládovou zmrzlinou

Doba přípravy: cca 20 minut
Množství: pro 4 osoby

  • 4 banány
  • 100 g čokolády na vaření
  • 3 dcl smetany ke šlehání 30%
  • 100 g cukru
  • 5 g kakaa
  • 4 kopečky zmrzliny
  • sekané mandle

1. Čokoládu na vaření rozpustíme spolu se smetanou na velmi mírném plameni ve vodní lázni a postupně přidáváme cukr a kakao.

2. Oloupaný banán nakrájíme, položíme na dezertní talíř, polijeme horkou čokoládou a zasypeme sekanými mandlemi. Přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Recepty připravil šéfkuchař Jan Barták z pražské restaurace U Schnellů.

Autor:




Nejčtenější

Zakladatel společnosti Scio Ondřej Šteffl
Ondřej Šteffl: Svět bude potřebovat lidi, kteří se umějí a chtějí učit

Umět se učit, kritické myšlení, kreativita, flexibilita, ale i empatie a laskavost – to jsou klíčové dovednosti ideálního pracovníka příštích let. Alespoň to...  celý článek

Nicole Kidmanová (Beverly Hills, 6. února 2017)
Nechci tajit svůj věk, jsem na něj pyšná, říká padesátnice Kidmanová

Herečka Nicole Kidmanová letos oslavila padesátku. Za svůj věk se nestydí a na rozdíl od jiných hereček na rovinu říká, kolik je jí doopravdy let. Je prý...  celý článek

Crop topy jsou hitem léta.
Tři tipy jak nosit crop top. Trendy letního kousku se nemusíte bát

Odhalená kůže k létu prostě patří. A to i v případě, že postrádáte míry modelky. Zkrácená délka topu tak může být příjemným zpestřením vašeho outfitu. Zkusit...  celý článek

Cara Delevingne (Los Angeles, 17. července 2017)
Delevingne: V pubertě jsem nedávala najevo emoce a byla jsem osamělá

Herečka a modelka Cara Dlelevingne (25) si postěžovala na období svého dospívání. Protože nechtěla odhalovat svou sexuální orientaci, bývala hodně uzavřená a...  celý článek

Ilustrační fotografie
Osm fyzických příznaků úzkosti. Bušení srdce, teplota i brnění nohou

Projevy úzkosti mohou být velmi pestré. Od klasických jako neklid, bušení srdce, motání hlavy nebo třes rukou až po ty méně obvyklé, které leckdy překvapí.  celý článek

Další z rubriky

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s lehkými pomazánkami, které jsou skvělým pochutnáním k vínu,...  celý článek

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Konec svatebního kýče: svatební účesy pro rockerky a hipsterky
Konec svatebního kýče: svatební účesy pro rockerky a hipsterky

Posloucháte tvrdou muziku a v ničem se necítíte lépe, než v okovaných botách a punkovém číru? Tak to pak bude romantický drdol s růžičkami tabu i na vaší svatbě... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.