Doporučujeme

Lahodná kokosová rýže

Lahodná kokosová rýže | foto: Apetit

Lahodná kokosová rýže

  • 10
Tato mléčná dobrota se v thajských restauracích podává jako dezert, vy ji ale můžete zkusit i jako lehkou večeři (tomu odpovídá množství ingrediencí v našem receptu). A pozor - zbožňují ji i zapřisáhlí odpůrci rýžových nákypů a mléčné rýže z obchodu!

NA 6 PORCÍ

Příprava: 60 minut + 30 minut chlazení

* 200 g rýže
* kůru z jednoho citronu
* 800 ml kokosového krému
* 400 ml plnotučného mléka
* 200 g krystalového cukru
* 1 mango, oloupané (dobře to jde škrabkou na zeleninu) a nakrájené na plátky, nebo malou konzervu broskví
* dřeň z půlky vanilkového lusku (můžete nahradit sáčkem vanilinového cukru)

1. Rýži propláchněte pod studenou tekoucí vodou a dejte do hrnce spolu s citronovou kůrou, vanilkou, cukrem, kokosovým krémem a mlékem. Za stálého míchání přiveďte k varu.

2. Ztlumte oheň na minimum a vařte bez pokličky, dokud nebude rýže měkká (trvá to kolem čtyřiceti minut). Průběžně míchejte, aby se nic nepřipeklo ke dnu hrnce.

3. Stáhněte z ohně a nechte zchladnout, vlažná rýže totiž chutná lépe než horká. Dejte do misek nebo hrníčků a poklaďte ovocem.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Mléčná rýže s čerstvým ovocem
Mléčná rýže s čerstvým ovocem
Rýžový pudink
Rýžový pudink
Vegetariánská rýže po indicku
Vegetariánská rýže po indicku


  • Vybrali jsme pro Vás