Doporučujeme

Kyšková polévka

- V rubrice receptů čas od času zveřejňujeme příspěvek vás, čtenářů, který jste nám napsali do chatu. Jedním z takových je i dnešní kyšková polévka. Lze ji prý konzumovat podle počasí. Je-li zima, pak horkou, je-li teplo, pak vlažnou a umíráte-li doslova vedrem, dejte ji před jídlem pořádně vychladit do lednice. Dobrou chuť.

Můžeme použít kefír, podmáslí, někdo ji možná dělá z mléka(já ne). Litr kyšky, nebo kysaného podmáslí dáme do hrnce vařit. Brambory nakrájime na kostky a zvlášť je osolené a okmínované vaříme do měkka. Mezitím kyšku, která je již horká zavaříme do jíšky (světlé, a ne velké množství), přidáme uvařené brambory, nakrájené vajíčko natvrdo, může být i kopr (sterilovaný nebo i čerstvý). Je to dobré horké, vlažné, u nás se sní i za studena.


  • Vybrali jsme pro Vás