Doporučujeme

Květákové karbanátky

- Nakrájené houby krátce dusíme ve vlastní šťávě a potom na másle. Květák uvaříme téměř doměkka a necháme ho vychladnout. Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme je mlékem. Z květáku, žemle a vařených oloupaných brambor zpracujeme měchačkou těsto nebo všechno umeleme na masovém strojku.

1 květák
5 vařených brambor
2 žemle
1/4 l mléka
asi 300 g nakrájených hub (mohou být i žampióny)
kousek vařeného uzeného masa nebo měkkého salámu
2 vejce
2 lžíce másla
zelená petrželka
špetka pepře
sůl
na zahuštění pár lžic strouhanky
olej na smažení
Na obalení: vejce a strouhanka

Do těsta přidáme dušené houby, vejce, uzené maso nakrájené nadrobno, sekanou petrželku, sůl, pepř a na zahuštění strouhanku. Směs dobře promícháme a tvoříme z ní karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a strouhance. Opékáme je na oleji po obou stranách. Jsou křehké, a proto se musí opatrně obracet. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Květákové karbanátky


  • Vybrali jsme pro Vás