Doporučujeme

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou | foto: Apetit

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

  • 2
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky chroupat.

NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 10-15 minut smažení

* 1 květák, asi kilový
* 1 vejce + 1 bílek, prošlehané
* několik lžic krupičky a strouhanka na obalení
* olej na smažení ve vyšší vrstvě
* hrubá mořská sůl a zelené lístky k podávání

Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte na klínky. Jen lehce je předvařte v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíte předvařovat vůbec. Protáhněte ve vejci s bílkem, obalte v krupičce se strouhankou. Osmažte ve vrstvě horkého oleje. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte se zelenými lístky a krystalky soli.

OCHUTNEJTE TAKÉ

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanouKvěták zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Slaný koláč s květákovou náplníSlaný koláč s květákovou náplní
Květáková polévka s uzenou rybou a šafránemKvětáková polévka s uzenou rybou a šafránem


  • Vybrali jsme pro Vás