Doporučujeme

Květák smažený po italsku

Květák smažený po italsku | foto: Apetit

Květák smažený po italsku

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky chroupat.


NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 10-15 minut smažení

* 1 květák, asi kilový
* 1 vejce + 1 bílek, prošlehané
* několik lžic krupičky a strouhanka na obalení
* olej na smažení ve vyšší vrstvě
* hrubá mořská sůl a zelené lístky k podávání

1. Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte na klínky. Jen lehce je předvařte v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíte předvařovat vůbec.

2. Protáhněte ve vejci s bílkem, obalte v krupičce se strouhankou.

3. Osmažte ve vrstvě horkého oleje. Nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podávejte se zelenými lístky a krystalky soli.

OCHUTNEJTE TAKÉ

Květákové kari s vejciKvětákové kari s vejci
Květák zapečený s paprikami a smetanouKvěták zapečený s paprikami a smetanou
Květákovo-brokolicová polévkaKvětákovo-brokolicová polévka


  • Vybrali jsme pro Vás