Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Kuřecí prsa v kari

  15:27aktualizováno  15:27

Kuřecí prsa v kari | foto: Veronika K.pro iDNES.cz

Doba přípravy: max. 1 hodina
Množství: 4 porce

  • 75 g + 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička bílého pepře (může být i černý, ale je více viditelný)
  • 4 kuřecí prsa bez kůže
  • 3 lžíce másla
  • 75 ml olivového oleje
  • 70 g nakrájené cibule
  • 1,5 lžičky kari koření nebo kari pasty (nedávat více, pak by kari bylo příliš intenzivní)
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 125 ml pomerančového džemu
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce citronové šťávy

1. Nejprve si předehřejeme troubu na cca 205°C - 210°C. V misce smícháme 75 g mouky, sůl a pepř. V této směsi obalíme kuřecí prsa (kuřecí prsa můžeme nechat v celku a nebo je nakrájet na nudličky).
2. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a kuře osmažíme dohněda po obou stranách. Potom je dáme do pekáče, nejlépe z varného skla s příklopem (je to lepší, kuře při pečení pak nevysychá) a pečeme cca 15 minut.
3. Mezitím, co se kuře peče v troubě, si na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli. K cibuli přidáme zbývající mouku a smažíme (maximálně 3 minuty). K cibuli a mouce na pánvičku přidáme zbývající přísady a promícháme. Vzniklou směs přivedeme k varu a poté snížíme teplotu a vaříme cca 15 minut, dokud směs nezesklovatí.
4. Kuře vyjmeme z trouby a vzniklou směs na kuřecí prsa nalijeme. Vše vrátíme opět do trouby a pečeme 5 až 10 minut.

Tip: Ideální příloha je rýže. 

Autor:




Nejčtenější

(Ilustrační snímek)
Příběh Mirky: Syn bude otcem, ale dítě nejspíš není jeho

Tak jsem se dočkala, budu babičkou. Mám skvělou snachu, bezvadného syna a další důvod k radosti je na cestě. Jenže snacha se mi přiznala, že dítě možná nebude...  celý článek

Nafukovací lehátko ve tvaru plameňáka je "must-have" sezony.
Plameňáci ovládli léto, ale ikonami jsou už šedesát let

Luxusní šaty a šperky, obyčejná trička z řetězců, neonové lampy a nafukovací lehátka mají letos jedno společné. Vládnou jim plameňáci. Kýčovití, přesto...  celý článek

Magazín Vogue je ikonou mezi dámskými magazíny.
Magazín Vogue udává trendy už 125 let. Nyní ho ohrožují sociální sítě

Magazín plný luxusu, který si zamilovaly ženy po celém světě, odstartoval kariéru mnoha topmodelek a návrhářů. A přestože je Vogue stále prestižní titul, ubývá...  celý článek

ilustrační snímek
Když domek vyhořel, děti musely do ústavu. Pomozme jim k návratu domů

Děti, které vyrůstaly v rodinném prostředí, mají mnohem větší šanci na úspěch v životě a na vlastní spokojenou rodinu než ty, které vyrostly v ústavu. Pomozte...  celý článek

Ilustrační fotografie
Aktovka musí sedět přesně, těm na kolečkách se vyhněte, řekla odbornice

Nemoci pohybového aparátu v posledních letech trápí stále více školáků. Důvodem je i špatný výběr školní brašny. "Správná taška by měla na dětských zádech...  celý článek

Další z rubriky

Exotické smoothie s mangem a marakujou
Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas...  celý článek

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Osvěžující salát s rajčaty, okurkou a čerstvou mátou
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit
Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit

Vaše kůže připomíná eidam, pocení na ostrém slunci vás nebaví nebo na něj nemáte čas? Zapomeňte na babské rady. Olivový ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.