Doporučujeme

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi | foto: Apetit

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

  • 3
Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si můžete také s krájením na různé tvary.

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 15 minut vaření

* 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel/pastinák)
* trocha másla nebo olivového oleje na osmažení zeleniny
* 1,2 l drůbežího vývaru
* 200-300 g vařeného kuřecího masa
* sůl a pepř na dochucení
* hrst polévkových nudlí
* hrst sekané zelené petrželky

1. Zeleninu oškrabejte, nakrájejte na plátky a pak na nudličky, případně ji nahrubo nastrouhejte. V polévkovém hrnci rozehřejte máslo nebo olej a krátce osmahněte nudličky zeleniny, aby získaly nazlátlou barvu.

2. Zalijte vývarem a při středním varu asi čtvrt hodiny vařte, až bude zelenina křehká, ale ne rozvařená. Ke konci přidejte i pokrájené nebo na vlákna rozdělené maso. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

3. V jiném kastrůlku krátce povařte nudle; stačí tak tři až pět minut – podle toho, jak jsou tvarované.

4. Nudle rozdělte na talíře nebo do misek, zalijte horkou polévkou a ozdobte petrželkou.

O slepičí krok
Kvalitu polévky i její chuť ještě pozvednete, pokud místo kuřete použijete na vývar mladou slepici. Slípka má totiž nejen o poznání pevnější, ale i chutnější maso. Připravujte způsobem uvedeným v receptu, ale počítejte až se dvěma hodinami varu, aby bylo maso opravdu měkké. Odměnou vám bude vývar jako víno!

OCHUTNEJTE TAKÉ
Hustá polévka s houbami
Hustá polévka s houbami
Čočková polévka
Čočková polévka
Polévka ze sladké cibule a kapustiček
Polévka ze sladké cibule a kapustiček


  • Vybrali jsme pro Vás