Doporučujeme

Kuře po myslivecku

Kuře naporcujeme, osolíme a porce po všech stranách opečeme asi deset minut na oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, necháme zpěnit a když zhnědne, přidáme na drobno nakájenou cibuli, česnek rozetřený se solí, žampióny, které jsme si předem podusili, opepříme a posypeme špetkou rozmarýnu. Chvíli ještě opékáme, pak zalijeme vínem, přiklopíme a asi 5 minut dusíme. Nakonec přidáme oloupaná, jader zbavená a na kostky nakrájená rajčata, podlijeme vývarem, je-li třeba a přikryté dusíme na mírném ohni, až je maso měkké.

1 kuře, olej, 1 cibule, 1 lžíce drobně nakrájeného celeru, 1 stroužek česneku, 100 g žampiónů, sůl, pepř, špetka rozmarýnu, sklenka bílého vína, 3 rajčata, vývar


  • Vybrali jsme pro Vás