Maso smícháme se sójovou omáčkou, solí, pepřem, vejci a dobře prohněteme. Tvoříme kuličky o průměru asi čtyři centimetry. Na rozehřátém oleji je smažíme dozlatova. Na jednotlivé misky navršíme teplé doměkka vařené špagety a na ně klademe smažené kuličky. Misku obložíme na plátky nakrájeným rajčetem. Celou misku zasypeme na kolečka nakrájeným pórkem, který jsme předem ochutili Tabascem a mletým zázvorem.
Ke kuličkám můžeme podávat studené omáčky, které připravíme z majolky a různých koření.
Omáčka s bazalkou: 1/2 krabičky majolky, 1 lžička mléka, 1 lžička čerstvé bazalky.
Omáčka s paprikou: 1/2 krabičky majolky, 1 lžička mléka, 2 lžičky mleté sladké červené papriky.
Omáčka se zeleným pepřem: 1/2 krabičky majolky, 1 lžička mléka, 10 zrníček nakládaného zeleného pepře rozsekaného nadrobno.
(Pressfoto)
Kuličky z mletého masa se špagetami |