Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Kuchaři roku věnovali iDNES recepty vítězných pokrmů

  15:09aktualizováno  15:09
- Držiteli titulu Kuchař roku 2000 v kategoriích junioři a senioři jsou Pavel Mareš a Martin Slezák, oba z kuchyně pražské restaurace Flambée. Rozhodla o tom na únorovém finálním klání odborná porota po posouzení práce deseti nejlepších kuchařů juniorů a stejného počtu seniorů.
V článku najdete tabulku s odkazy na recepty tří vítězných jídel v každé kategorii, ve fotogalerii se můžete podívat, jak jídla vypadají na talíři.

Soutěž kuchařů probíhá každý druhý rok ve dvou kategoriích: juniorů do 23 let a dosplělých. Je anony

Umístění/kategorie Junioři Senioři
1. místo Hlavní jídlo Hlavní jídlo
Moučník Moučník
2. místo Hlavní jídlo Předkrm
Moučník Hlavní jídlo
3. místo Hlavní jídlo Hlavní jídlo
Moučník Moučník
mní, do finále posílají soutěžící receptury svých pokrmů a jejich fotografie pod pse u donymem. Deset nejlepších postupuje do celostátního finále, kde si nejlepší kuchaři poměřují své schopnosti v praxi. Mají čtyři hodiny na přípravu dvou chodů, každý po pěti porcích, vše ve stanovené cenové realci.

Soutěž zahájili v sobotu ráno 12. února  v kuchyni hotelu Zvon junioři, tedy učni a absolventi učebního oboru kuchař nebo odborné gastronomické školy, kterým letos není více než 23 let. Přímo v kuchyni je při jejich práci, stejně jako později seniory, sledovala technická komise, která hodnotila organizaci práce, dodržování technologických postupů, hygienu a dodržení časového limitu. Mimo kuchyň pak degustační komise složená ze zahraničních porotců "bodovala" kreativitu a novátorství soutěžících, chuť, vůni a sladěnost pokrmu.

Hlavní odměnou pro vítěze věnovala sponzorská firma Knorr. Nejlepší kuchař pojede na odbornou stáž do Ameriky (viz. web). Nejlepší junior získal vedle titulu a diplomu finanční odměnu 5000 a vítěz kategorie dospělých 15.000 korun.

Martin Slezák (vlevo) a Pavel Mareš, kteří v kategorii seniorů a juniorů získali titul Kuchař roku, si 12.února zapózovali před tající ledovou sochou na českobudějovickém náměstí. Oba kuchaři vaří v pražské restauraci Flambée.

Autor:




Nejčtenější

Riwaa Nerona se kromě výroby korzetů věnuje i šití spodního prádla a večerních...
Všechno, co jste chtěli vědět o korzetech, ale báli jste se zeptat

Bez korzetu si ženy v minulosti nedokázaly svůj život vůbec představit. Tento dříve nepostradatelný kousek spodního prádla své kouzlo neztrácí ani dnes. Dokáže...  celý článek

ilustrační snímek
Rodinná poradna: Syn při hraní on-line hry chatuje s cizími lidmi

Nevím, jak ochránit svého desetiletého syna, když je on-line. Snažila jsem se s ním o všech zásadách bezpečnosti mockrát mluvit, ale stále mu to nedochází....  celý článek

Gabourey Sidibe (New York, 15. února 2015)
Sidibe: Když jsem měla anorexii, už jsem měla naplánované, jak se zabít

Cesta boubelaté herečky Gabourey Sidibe (34) ke štěstí byla velmi trnitá. V mládí měla problémy s poruchou příjmu potravy a v pozdějším věku pak pracovala na...  celý článek

Proměna maminky nevěsty či ženicha
Svatební proměna: Kostýmek i pouzdrové šaty pro matku nevěsty Martinu

Svatební sezona se pomalu rozjíždí a s ní kromě radosti přichází i zásadní problém. Jaké oblečení zvolit, abyste svatebčanům nezpůsobili ostudu? Pečlivý výběr...  celý článek

ilustrační snímek
Pět pochval denně zlepší chování malých dětí, tvrdí britští psychologové

Mnoho rodičů si láme hlavu tím, jak zlepšit chování svých dětí. Podle britských psychologů by mohlo pomoci pravidelné chválení. Důležité je ovšem vhodně volit...  celý článek

Další z rubriky

K pivu a hokejovému zápasu v televizi se hodí něco malého k zakousnutí.
Hokejové jednohubky aneb něco malého a rychlého k pivu i televizi

Kdo sleduje hokejové mistrovství, jistě dobře zná ten pocit, kdy sedíte napjatě před televizní obrazovkou a kolem vás nenápadně začne obcházet „mlsná“. Tyhle...  celý článek

Vanilkové muffiny s rebarborou
Máte to rádi kyselé? Pozvěte do kuchyně rebarboru

Reveň bývala v dobách nedostatku šikovnou náhradou ovoce do kompotů, koláčů nebo marmelád. Možná si i vy pamatujete, jak vám ji babička podstrkovala do jídel,...  celý článek

Pudinkový dort s ovocem a šlehačkou
Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku

Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami. Byla by ale škoda nechat pudinku jen tuhle vedlejší roli....  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.