Soutěž kuchařů probíhá každý druhý rok ve dvou kategoriích: juniorů do 23 let a dosplělých. Je anony
Umístění/kategorie | Junioři | Senioři |
1. místo | Hlavní jídlo | Hlavní jídlo |
Moučník | Moučník | |
2. místo | Hlavní jídlo | Předkrm |
Moučník | Hlavní jídlo | |
3. místo | Hlavní jídlo | Hlavní jídlo |
Moučník | Moučník |
Soutěž zahájili v sobotu ráno 12. února v kuchyni hotelu Zvon junioři, tedy učni a absolventi učebního oboru kuchař nebo odborné gastronomické školy, kterým letos není více než 23 let. Přímo v kuchyni je při jejich práci, stejně jako později seniory, sledovala technická komise, která hodnotila organizaci práce, dodržování technologických postupů, hygienu a dodržení časového limitu. Mimo kuchyň pak degustační komise složená ze zahraničních porotců "bodovala" kreativitu a novátorství soutěžících, chuť, vůni a sladěnost pokrmu.
Hlavní odměnou pro vítěze věnovala sponzorská firma Knorr. Nejlepší kuchař pojede na odbornou stáž do Ameriky (viz. web). Nejlepší junior získal vedle titulu a diplomu finanční odměnu 5000 a vítěz kategorie dospělých 15.000 korun.
Martin Slezák (vlevo) a Pavel Mareš, kteří v kategorii seniorů a juniorů získali titul Kuchař roku, si 12.února zapózovali před tající ledovou sochou na českobudějovickém náměstí. Oba kuchaři vaří v pražské restauraci Flambée. |