"Chceme oslavami uctít našeho patrona a veřejnosti ukázat, jak umějí kuchaři pracovat a jak dobře vypadají. Představa, že postávají s cigaretou někde v průjezdu, neplatí," řekl člen Asociace kuchařů a cukrářů ČR Jan Pýcha.
Oslavy zahájí tradiční průvod od brány Výstaviště ke Křižíkově fontáně. Letošní slavnost doplní poprvé soutěž Gastro Vavřinec 2001.
Tipy na recepty |
Menu slavností zahrnuje saláty, tradiční pokrmy, guláš i grilovaná masa od 30 do 50 korun. Pochoutkou se v sobotu podle Pýchy stane býk na rožni.
Zástupci kuchařského a cukrářského řemesla se navíc budou návštěvníky o víkendu snažit přesvědčit i o svém smyslu pro humor.
Představí se proto v tradičních uniformách ve štafetovém běhu, kde jim místo kolíku poslouží vařečka, nebo na kolech v jízdě zručnosti s vavřineckým vínem. Oslavy zahrnují i autogramiády kuchařských knih, výstavu kuchařského náčiní či školení v pití a ochutnávání vína.
Kdo byl Svatý Vavřinec |