Doporučujeme

Krůtí prsa s cuketou

Omyté krůtí maso osušíme a nakrájíme na menší kostky. Osolíme a opepříme. Cukety rozkrojíme podélně na čtvrtky a potom na špalíčky asi 2 cm dlouhé. V pánvi rozehřejeme olej na středně silném ohni, krůtí maso na něm opečeme po všech stranách dočervena. Pak je vyndáme na talíř a dáme stranou. Ve stejné pánvi opečeme cukety za častého míchání 2 minuty.

Vyndáme a položíme na papírový ubrousek. Zapékací nádobu vyložíme tak velkým kusem alobalu, aby přečníval přes stěny nádoby. Na dno nádoby rozložíme cukety, přes ně naskládáme plátky rajčat, posypeme bazalkou, oreganem a česnekem a nakonec 3/4 strouhaného sýra.

Na tento podklad navrstvíme opečené maso. Fólii pevně uzavřeme a zapékací nádobu dáme do horké trouby na 20 minut. Pak nádobu vyndáme, fólii rozstříhneme a otevřeme a posypeme pokrm zbytkem sýra. Zvýšíme teplotu v troubě a dáme pokrm zapéci na 10 minut.

500 - 600 g krůtího masa z prsíček, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/4 šálku olivového oleje, 2 menší cukety, 500 g rajčat nakrájených na tenká kolečka, 1/3 lžičky drcené sušené bazalky, 1/3 lžičky sušeného oregana, 2 velké stroužky česneku nasekaného nadrobno, 1/2 šálku bílého strouhaného sýru typu mozarella


  • Vybrali jsme pro Vás