Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Krůtí na bazalce a rajčatech

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Otto Plášekpro iDNES.cz

Doba přípravy
30 minut

Množství
5

3/4 kg krůtího masa (prsa)
15 cherry rajčat
15 lístků čerstvé bazalky
½ l drůbežího vývaru
olej, cibule, sůl, pepř, hl. mouka

Krůtí prsa nakrájíme přibližně na stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme. Rozpálíme trochu oleje – ideálně pánev WOK a prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Do pánve přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, a podlijeme drůbežím vývarem. Jakmile se začne obsah pánve vařit, tak vmícháme nasekané lístky čerstvé bazalky a rajčata překrojená na polovic. V 1 dl studené vody rozmícháme dvě lžičky hladké mouky a zahustíme lehce šťávu. Na mírném ohni, necháme 15 minut za občasného promíchání provařit. Podáváme s rýží.

Autor:




Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.