Doporučujeme

Krůtí bochánky pečené na cuketě s restovanými žampiony

Krůtí bochánky pečené na cuketě s restovanými žampiony | foto: Jitka Přichystalovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Krůtí bochánky pečené na cuketě se žampiony

  • 0
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
30 min. + 1 h pečení

Množství
4

400 g krůtího masa
5 větších žampionů
čerstvá petrželová nať
mladá cuketa
sůl
2 lžíce aceto balsamico
3 lžíce olivového oleje

marináda:
snítka rozmarýnu
2 stroužky česneku
lžíce citronu
olivový olej

Maso naložíme do připravené marinády na několik hodin dopředu a skladujeme jej v chladu. Pro tento recept je možné využít i maso z předchozího dne, na které se nedostalo při grilování. Tento recept umožní originální zpracování plátků naloženého masa.
Aby bochánek držel tvar, použijeme formičky pro přípravu muffinů. Do každé formičky vložíme 2-3 kolečka nasolené velmi mladé cukety a zakápneme olivovým olejem. Přes cuketu položíme plátek krůtího masa. Pro větší efekt je možné zbylou cuketu nastrouhat a ozdobit tak krůtí maso.
Naplněné formičky pečeme v pekáči přikryté alobalem, aby se zachovala šťavnatost masa 45 min. při 200 °C a poté přepneme troubu na grilovací režim. S odstraněným alobalem pečeme dalších 15 min. v závislosti na tloušťce plátků masa.
Žampionovou přílohu připravíme velmi jednoduše cca 10 minutovým orestováním nakrájených plátků žampionů na olivovém oleji, kam poté přidáme balsamicový ocet, sůl a nasekanou petrželku.

Poznámka
V létě se tento recept skvěle hodí k raným bramborám vařeným ve slupce. Přes brambory přelijeme vypečenou šťávu, kterou pustí naložené krůtí maso a posypeme čerstvou hladkolistou petrželovou natí.


  • Vybrali jsme pro Vás