Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Krůtí bochánky pečené na cuketě se žampiony

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Krůtí bochánky pečené na cuketě s restovanými žampiony | foto: Jitka Přichystalovápro iDNES.cz

Doba přípravy
30 min. + 1 h pečení

Množství
4

400 g krůtího masa
5 větších žampionů
čerstvá petrželová nať
mladá cuketa
sůl
2 lžíce aceto balsamico
3 lžíce olivového oleje

marináda:
snítka rozmarýnu
2 stroužky česneku
lžíce citronu
olivový olej

Maso naložíme do připravené marinády na několik hodin dopředu a skladujeme jej v chladu. Pro tento recept je možné využít i maso z předchozího dne, na které se nedostalo při grilování. Tento recept umožní originální zpracování plátků naloženého masa.
Aby bochánek držel tvar, použijeme formičky pro přípravu muffinů. Do každé formičky vložíme 2-3 kolečka nasolené velmi mladé cukety a zakápneme olivovým olejem. Přes cuketu položíme plátek krůtího masa. Pro větší efekt je možné zbylou cuketu nastrouhat a ozdobit tak krůtí maso.
Naplněné formičky pečeme v pekáči přikryté alobalem, aby se zachovala šťavnatost masa 45 min. při 200 °C a poté přepneme troubu na grilovací režim. S odstraněným alobalem pečeme dalších 15 min. v závislosti na tloušťce plátků masa.
Žampionovou přílohu připravíme velmi jednoduše cca 10 minutovým orestováním nakrájených plátků žampionů na olivovém oleji, kam poté přidáme balsamicový ocet, sůl a nasekanou petrželku.

Poznámka
V létě se tento recept skvěle hodí k raným bramborám vařeným ve slupce. Přes brambory přelijeme vypečenou šťávu, kterou pustí naložené krůtí maso a posypeme čerstvou hladkolistou petrželovou natí.

Autor:




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Aktovka musí sedět přesně, těm na kolečkách se vyhněte, řekla odbornice

Nemoci pohybového aparátu v posledních letech trápí stále více školáků. Důvodem je i špatný výběr školní brašny. "Správná taška by měla na dětských zádech...  celý článek

MOJE ROZMARNÉ LÉTO
Moje rozmarné léto: Hlasujte, posílejte a soutěžte o ceny za tisíce

Moje rozmarné léto je téma fotosoutěže, kam můžete celé prázdniny posílat své aktuální fotografie. Soutěžit můžete v některém z osmi kol, z nichž vítězové...  celý článek

Herečka Emma Stone na zahajovacím ceremoniálu MFF v Benátkách
Emma Stone: Jsem známá a můj hlas má sílu, nesmím se bát vyjádřit názor

Herečka Emma Stone (28) cítí potřebu nahlas říkat, co si myslí, protože může díky své popularitě ovlivnit víc lidí než běžný člověk. Zatímco ještě nedávno měla...  celý článek

Osvěžující salát s rajčaty, okurkou a čerstvou mátou
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Příběh Mirky: Syn bude otcem, ale dítě nejspíš není jeho

Tak jsem se dočkala, budu babičkou. Mám skvělou snachu, bezvadného syna a další důvod k radosti je na cestě. Jenže snacha se mi přiznala, že dítě možná nebude...  celý článek

Další z rubriky

Borůvkový koláč s drobenkou
Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Křehký koláč s cuketou a mrkví
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit
Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit

Vaše kůže připomíná eidam, pocení na ostrém slunci vás nebaví nebo na něj nemáte čas? Zapomeňte na babské rady. Olivový ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.