Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Krůtí bochánky pečené na cuketě se žampiony

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Krůtí bochánky pečené na cuketě s restovanými žampiony | foto: Jitka Přichystalovápro iDNES.cz

Doba přípravy
30 min. + 1 h pečení

Množství
4

400 g krůtího masa
5 větších žampionů
čerstvá petrželová nať
mladá cuketa
sůl
2 lžíce aceto balsamico
3 lžíce olivového oleje

marináda:
snítka rozmarýnu
2 stroužky česneku
lžíce citronu
olivový olej

Maso naložíme do připravené marinády na několik hodin dopředu a skladujeme jej v chladu. Pro tento recept je možné využít i maso z předchozího dne, na které se nedostalo při grilování. Tento recept umožní originální zpracování plátků naloženého masa.
Aby bochánek držel tvar, použijeme formičky pro přípravu muffinů. Do každé formičky vložíme 2-3 kolečka nasolené velmi mladé cukety a zakápneme olivovým olejem. Přes cuketu položíme plátek krůtího masa. Pro větší efekt je možné zbylou cuketu nastrouhat a ozdobit tak krůtí maso.
Naplněné formičky pečeme v pekáči přikryté alobalem, aby se zachovala šťavnatost masa 45 min. při 200 °C a poté přepneme troubu na grilovací režim. S odstraněným alobalem pečeme dalších 15 min. v závislosti na tloušťce plátků masa.
Žampionovou přílohu připravíme velmi jednoduše cca 10 minutovým orestováním nakrájených plátků žampionů na olivovém oleji, kam poté přidáme balsamicový ocet, sůl a nasekanou petrželku.

Poznámka
V létě se tento recept skvěle hodí k raným bramborám vařeným ve slupce. Přes brambory přelijeme vypečenou šťávu, kterou pustí naložené krůtí maso a posypeme čerstvou hladkolistou petrželovou natí.

Autor:




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Čtyřicítka je zlomový věk. Právě teď se svému tělu věnujte víc než dřív

Zatímco o zdraví dětí a seniorů se mluví na každém kroku, takzvaný střední věk tolik pozornosti nepřitahuje. Jako by se rozumělo samo sebou, že se dospělý...  celý článek

Rajčatová polévka s červenou řepou
Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout....  celý článek

ilustrační snímek
Pět pochval denně zlepší chování malých dětí, tvrdí britští psychologové

Mnoho rodičů si láme hlavu tím, jak zlepšit chování svých dětí. Podle britských psychologů by mohlo pomoci pravidelné chválení. Důležité je ovšem vhodně volit...  celý článek

Gabourey Sidibe (New York, 15. února 2015)
Sidibe: Když jsem měla anorexii, už jsem měla naplánované, jak se zabít

Cesta boubelaté herečky Gabourey Sidibe (34) ke štěstí byla velmi trnitá. V mládí měla problémy s poruchou příjmu potravy a v pozdějším věku pak pracovala na...  celý článek

Móda na cenách Anděl 2017
Móda z Andělů: Skvělý Mareš, Klus a Bouček to nevychytali

Letošní ročník hudebních cen Anděl 2017 se nesl v uvolněnější atmosféře. Udílení ocenění se přesunulo z Divadla Karlín do komornějšího Lucerna Music Baru....  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.