Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Minutková krkovička s houbovou omáčkou

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Otto Plášekpro iDNES.cz

Doba přípravy
10 minut

Množství
1

1 plátek krkovice (2 cm vysoký)
hrst mražených nebo čerstvých hříbků
1 dl smetany 33%
sůl, pepř, olivový olej
nasekaná plocholistá petrželová nať

Plátek krkovičky potřeme lehce olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Do pánve si nalijeme trošku olivového oleje. Jakmile je pánev rozpálená, vložíme plátek krkovice a zprudka opečeme z obou stran cca 4 minuty. Maso poté vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpečku nalijeme 1 dl smetany a přidáme hrst mražených hub. Společně krátce povaříme, a jakmile smetana zhoustne, přidáme nasekanou petrželovou nať.

Poznámka
Podáváme s chlebem, ale hodí se i hranolky.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.