Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Ovládněte rozmanité asijské chutě: marinovaný losos a krevetová rolka

  1:46aktualizováno  1:46
Pokud byste rádi dopřáli svým chuťovým pohárkům nevšední zážitek, jistě vás nezklame asijská kuchyně. Kuchaři pražského Buddha Baru připravili pro naše čtenářky (i čtenáře) dva recepty, na které se dají snadno sehnat suroviny a nejsou příliš pracné.

Krevetové rolky s okurkovým chutney | foto: Budha Bar

Krevetové rolky s okurkovým chutney

Na 4 porce:

Směs Asie s modernou

Ověřené asijské tradice se v Buddha Baru mísí s moderními nápady. Kuchaři pražské pobočky připravili toto jednoduché menu pouze pro naše čtenářky.

Buddha Bar je síť hotelů a restaurací mísící prvky asijské kultury s modernouv...
  • krevety 400 g
  • rukola 90 g
  • okurka 1 kg
  • chili papričky 20 g
  • koriandr čerstvý 20 g
  • rýžový papír 8 ks
  • limeta 1 ks
  • avokádo 1 ks
  • rajče 100 g
  • červená cibule 50 g
  • rýžový ocet 50 ml
  • sůl, pepř

  1.  Na  přípravu jedné rolky je potřeba předem si namočit kusy rýžového papíru tak, aby zůstal překrytý, a vložit jej mezi vlhké utěrky na 15 minut.
  2. Mezitím máme čas si připravit okurkové chutney. Okurku rozkrájíme na menší kousky a pomocí tyčového mixeru rozmixujeme. Část vody z okurky přecedíme a dáme stranou, zbytek dáme do misky. Rajče zbavíme jadřinců a spolu s nakrájeným avokádem, červenou cibulí a chilli papričkami smícháme dohromady. Chutney dochutíme limetovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme nasekaný koriandr a promícháme.
  3. Očištěné krevety uvaříme, vychladíme a zabalíme do vlhkého rýžového papíru spolu s rukolou.
  4. Vodu z okurky, kterou jsme si dali stranou, ochutíme solí, pepřem a rýžovým octem a podáváme v misce. Nebo přidáním lecitinu do okurkové vody a rozmícháním tyčovým mixérem vytvoříme pěnu.

 

Marinovaný losos s hráškovým pyré

Na 4 porce:

Marinovaný losos s blanšírovanou zeleninou a šalotkovým prachem
  • čerstvý vykostěný losos 450 g
  • sůl 125 g
  • cukr 190 g
  • pomeranč 1 ks
  • limeta 1 ks
  • citron 1 ks
  • koriandr sušený 8 g
  • hrášek zrno 120 g
  • smetana 20 g
  • zelený chřest 100 g
  • baby mrkev 100 g
  • květák 120 g
  • brokolice 120 g
  • šalotka 200 g
  • olej 1 l

  1. Den před podáváním je potřeba lososa namarinovat. Rybu vložíme do nádoby, zasypeme solí, cukrem, přidáme nastrouhanou kůru z citrusů a drcený sušený koriandr. Nádobu přetáhneme folií a necháme 24 hodin v lednici marinovat. Druhý den lososa vyjmeme ze směsi, důkladně omyjeme a  necháme vysušit.
  2. Šalotku usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova a necháme  vysušit na kuchyňské utěrce. Poté pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na prach.
  3. Všechnu zeleninu očistíme a blanšírujeme (rychle spaříme v téměř vroucí vodě). Smetanu zahřejeme a spolu s hráškem rozmixujeme, dochutíme solí. Podáváme s plátky marinovaného lososa, zeleninou a šalotkovým prachem.

Nemáte dost času na marinovaní? Za patnáct minut můžete servírovat tatarák z lososa: 

Autor: pro iDNES.cz




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Čtyřicítka je zlomový věk. Právě teď se svému tělu věnujte víc než dřív

Zatímco o zdraví dětí a seniorů se mluví na každém kroku, takzvaný střední věk tolik pozornosti nepřitahuje. Jako by se rozumělo samo sebou, že se dospělý...  celý článek

Gabourey Sidibe (New York, 15. února 2015)
Sidibe: Když jsem měla anorexii, už jsem měla naplánované, jak se zabít

Cesta boubelaté herečky Gabourey Sidibe (34) ke štěstí byla velmi trnitá. V mládí měla problémy s poruchou příjmu potravy a v pozdějším věku pak pracovala na...  celý článek

Lenka s Rosťou na závěrečném setkání obou párů
Lenka není flákač, ale je to moje žena a milenka, zaznělo ve Výměně

Nebýt vtipného Rosti, byla by středeční premiérová Výměna manželek celkem nuda. Nikdo se nepopral ani nehádal, jak jsou diváci zvyklí, a slzy tekly jen...  celý článek

Tak Luis vypadá, když se vydá třeba jen na procházku.
Muž se díky plastikám mění v elfa, protože miluje fantasy příběhy

Luis Padron (25) z Argentiny miluje příběhy fantasy a nejvíc je zamilovaný do postav elfů. Už od malička snil o tom, že bude jednou stejný jako oni. A nyní si...  celý článek

ilustrační snímek
Rodinná poradna: Syn při hraní on-line hry chatuje s cizími lidmi

Nevím, jak ochránit svého desetiletého syna, když je on-line. Snažila jsem se s ním o všech zásadách bezpečnosti mockrát mluvit, ale stále mu to nedochází....  celý článek

Další z rubriky

Rajčatová polévka s červenou řepou
Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout....  celý článek

Těstovinový salát s kuřecím masem
Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto

Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo sendvič se šťavnatým trhaným masem, pochutnají si všichni z...  celý článek

Soufflé au chocolat
Hříšně dobré čokoládové dezerty nejen na víkend

Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.