Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Křenová omáčka

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDnes.cz | foto: Otto Plášekpro iDNES.cz

Doba přípravy
30 minut

Množství
6

1 litr plnotučného mléka
250 ml smetany 33 %
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
20 cm čerstvého kořene křenu
sůl, bílý pepř
500 g uzeného masa - kýta
citron

V hrnci rozpustíme máslo, které zasypeme hladkou moukou. Promícháme a chvilku necháme probublávat. Vznikne nám jemná máslová jíška, kterou zalijeme mlékem a dokonale vymícháme, aby vše bylo hladké a bez hrudek. Přidáme najemno nastrouhaný křen, a necháme cca 15 minut provařit ovšem za stálého míchání neboť se má tendenci velmi připalovat. Následně přidáme smetanu a necháme zvolna již jen bublat cca 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme podle vlastní chuti – okyselíme citronem, zjemníme oříškem másla, osolíme, opepříme nebo můžeme přidat i čerstvě namletý křen. Podáváme s vařeným uzeným masem, houskovým nebo i karlovarským knedlíkem a lehce posypané čerstvým strouhaným křenem.

Autor:




Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.