Doporučujeme

Křehký tvarohový koláč

Křehký tvarohový koláč | foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Křehký tvarohový koláč

  • 0

Doba přípravy: 70 minut

Na těsto:

  • 250 g drcených sušenek Bebe
  • 80 g másla

Na náplň:

  • 400 g měkkého tvarohu
  • 250 g vařených sladkých brambor
  • 180 ml 33 % smetany
  • 150 g cukru
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
  • lžička mleté skořice

1. V míse smícháme sušenky s rozpuštěným máslem a hmotu dobře propracujeme a namačkáme v tenké vrstvě do kulaté koláčové formy. Korpus vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut.
2. V míse vyšleháme tvaroh s vejci, žloutkem, skořicí a cukrem dohladka. V druhé míse vyšleháme smetanu s oloupanými a prolisovanými bramborami a obě hmoty smícháme.
3. Náplň navršíme do formy, vrátíme ji zpět do trouby, teplotu snížíme na 140 °C a pečeme cca 15 minut. Poté teplotu snížíme na 110 °C a dále už pečeme, dokud náplň na povrchu dostatečně neztuhne.

Poznámka: Jemná navinulost tvarohu vylehčuje intenzivní chuť sladkých brambor. Každému řezu pak bude slušet při servírování čepička ze šlehačky.


  • Vybrali jsme pro Vás