NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut + 1 hodina pečení
* 4 stehna z králíka (zadní čtvrtky)
* 3 lžíce rozemnutého sušeného tymiánu nebo několik snítek čerstvého
* 250 g plátků anglické slaniny
* 700 g brambor, neloupaných, ale pečlivě omytých
* 5 cibulek, nejlépe červených, oloupaných a nakrájených na klínky
* 2 lžíce oleje
* sůl a pepř na dochucení
1. Maso lehce osolte a posypte tymiánem; bylinky pěkně přitiskněte. Pak králičí stehna oviňte slaninou a převažte kuchyňským provázkem.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Neoloupané brambory nakrájejte na plátky, ty pak rozprostřete po dně pekáčku a stejnoměrně osolte. Položte na ně králičí balíčky a okolo dejte cibulky. Všechno ještě zakápněte olejem.
3. Pečte asi hodinu; maso jednou obraťte, aby se slanina vypékala stejnoměrně. Ke konci můžete teplotu na chvíli přibližně o dvacet stupňů zvýšit, aby králičí lákavě zezlátlo.
Příloha
Peče se spolu s masem, ale správně po francouzsku byste ji měli doplnit ještě zelenými fazolkami (lusky). Krátce je povařte v páře nebo na másle a opepřete.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Králík na česneku |
Králík marinovaný v červeném víně |
Králík s ořechovou omáčkou |