Doporučujeme

Králík na zelenině

Králíka rozdělíme na porce, osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Ve velkém kastrolu podusíme na oleji mrkev, celer a cibuli pokrájené na plátky, přidáme porce králíka, lehce je opečeme po obou stranách, podlijeme je vínem, vložíme do trouby a dusíme pod pokličkou. Po chvilce přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, oregano a podle potřeby doplníme vodou.

Baklažán oloupeme pokrájíme na kostičky, papriku na nudličky a přidáme je ke konci dušení ke králíku. Když je maso téměř měkké, pokličku sejmeme a dopečeme. Podáváme s různě upravenými brambory.

1 králík, sůl, pepř, 1 mrkev, 1 řapík celeru, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 250 g rajčat, 1 baklažán, 1 paprika, špetka oregana, 1,5 dl bílého vína, hladká mouka


  • Vybrali jsme pro Vás