Doporučujeme

Králík na cibuli

- Králíka rozdělíme na porce, protkneme klínky slaniny, dáme do pekáčku, osolíme, pokapeme citrónem, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a polijeme olejem. Necháme v chladu odležet do druhého dne. Před přípravou maso posypeme kořením.

1 králík
3 cibule
150 g slaniny
2 lžíce oleje
divoké koření (bobkový list, nové koření a celý pepř, nebo koření divočina)
1 citrón
1/4 l vývaru z masoxu
sůl

Potom krátce opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme vývarem a v troubě za častého obracení a podlévání, aby se cibule nepřipálila, upečeme dočervena. Před podáváním vyjmeme koření, maso přelijeme výpekem a podáváme s brambory posypanými petrželkou.

Králík na cibuli


  • Vybrali jsme pro Vás