Doporučujeme

Králičí soté s brokolicí

- Oloupaná rajčata rozkrájíme na čtvrtky a dužinu rozmělníme. Oloupanou cibuli usekáme, papriku rozkrojíme, odstraníme stopku, jádřinec i bílé vnitřní části a nakrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme porce králíka. V jiné nádobě zpěníme na másle cibuli, poprášíme kari kořením a 2 minuty na mírném ohni promícháváme.

1 králík o váze 1,2 kg rozkrájený na porce
500 g brokolice
1 cibule
6 rajčat
1 žlutá paprika
1 stroužek česneku
20 cl suchého bílého vína
20 g másla
2 lžíce oleje
půl lžičky kari koření
sůl, pepř

Doplníme rajčaty, paprikou, utřeným česnekem, solí i pepřem, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Přidáme opečené porce králíka a zakryté poklicí upravujeme na velmi slabém ohni asi 45 minut. Z brokolice odkrojíme silné stonky, omytou rozdělíme na růžičky, které vaříme 10 minut v osolené vodě. 5 minut před skončením tepelné úpravy masa ji dobře okapanou přidáme do nádoby s králíkem. Podáváme s vařenými bramborami.

Králičí soté s brokolicí


  • Vybrali jsme pro Vás