Doporučujeme

Kovbojské fazole

Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dáme do hrnce, přikryjeme a uvedeme rychle do varu. Pak zmírníme oheň a necháme vařit 20 minut. Fazole odstavíme a tekutinu z nich slijeme do hrnečku. Zatímco se vaří fazole, opečeme na větší pánvi slaninu dozlatova, přidáme cibuli a česnek a opékáme 5 minut za občasného míchání.

Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme do pánve. Okořeníme, zalijeme 1 šálkem tekutiny z fazolí a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut. Častěji promícháme. Potom vmícháme uvařené fazole a všechno dohromady 5 minut prohřejeme. Podáváme horké s krajíci chleba.

4 šálky vařených hnědých fazolí (mohou být i z konzervy), 1 větší šunkový plátek tlustý nejméně na prst, 1 pálivá červená paprička, 1 1/2 lžičky soli, 2 šálky vody, 6 plátků anglické slaniny, 1 velká cibule nakrájená nahrubo, 2 velké utřené stroužky česneku, 4 rajčata, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky chilli


  • Vybrali jsme pro Vás